Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε απεργία πείνας 8 Ιρανοί

Με κίνδυνο της ζωή τους, συνεχίζουν για 6η μέρα σήμερα την απεργία πείνας οι 8 Ιρανοί που κρατούνταν στο τμήμα συνοριακής φύλαξης στα Πορόια Σερρών, μαζί με άλλους 37 λαθρομετανάστες, σε απάνθρωπες συνθήκες.

Χτες οι Ιρανοί λαθρομετανάστες που εισήλθαν στη χώρα μας ελπίζοντας σε καλύτερο μέλλον, λόγω της εξάντλησης από την πολυήμερη ταλαιπωρία τους και στη συνέχεια την αποχή από φαγητό και νερό, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, ενώ δεν αποκλείεται να κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους και στο νοσοκομείο Σερρών.

Οι παραπάνω πληροφορία προέρχεται από ανεπίσημη πηγή, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες αρνούνταν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο. Συγκεκριμένα στην προσπάθειά μας χτες το απόγευμα, να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία, βρεθήκαμε μπροστά σε κλειστές πόρτες. Η αστυνομική Διεύθυνση Σερρών δήλωσε πως δε γνωρίζει το συμβάν και μας παρέπεμψε στο Α.Τ Πορόιων, το οποίο με τη σειρά του δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πορόιων. Και εκεί όμως δε βρέθηκε αρμόδιος να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Το γεγονός της επανειλημμένης άρνησης των υπηρεσιών να επιβεβαιώσουν ή έστω να διαψεύσουν το συμβάν, γεννά πολλά ερωτηματικά, τόσο για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης όσο και για τα αίτια που οδήγησαν τους 8 Ιρανούς να προχωρήσουν σε απεργία πείνας. Τι έχουν να κρύψουν τα σώματα «ασφαλείας»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ