Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Εκτονώνονται τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Προς εκτόνωση βαίνει η ιογενής μηνιγγίτιδα στην Κεφαλλονιά, που τις δυο τελευταίες βδομάδες έχει προσβάλει 25 παιδιά, καθώς εδώ και δυο μέρες δεν έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Βαγγέλης Ευαγγελάτος, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, ο οποίος είναι καθησυχαστικός για την εξέλιξη της νόσου και συστήνει την τήρηση κανόνων υγιεινής με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται δέκα παιδιά στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, με το χρόνο νοσηλείας να μην ξεπερνά τις έξι μέρες.

Τα συμπτώματα της νόσου έχουν τα χαρακτηριστικά έντονου πονοκεφάλου, ταλαιπωρίας, πυρετού και εμετού. Από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε, προέκυψε ότι τα παιδιά πάσχουν από ιογενή μηνιγγίτιδα, με τους γιατρούς να πιθανολογούν πως ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου είναι ο εντεροϊός. Το γεγονός ότι η εποχή δεν «προσφέρεται» για τη διασπορά επιδημιών έχει προβληματίσει τους γιατρούς, που ακόμα δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της νόσου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τις δυσκολίες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη νοσηλεία των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ