Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣτΕ: Στοπ σε εγκατάσταση κεραιών

Το «κόκκινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε δασική έκταση και σε πολυκατοικία. Ετσι, δεν μπορεί να εγκαταστήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας η COSMOTE στην περιοχή του Νέου Βουτσά της Αττικής και στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η πρώτη κεραία επρόκειτο να εγκατασταθεί σε δασική έκταση και η δεύτερη σε πολυκατοικία της Πολίχνης.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με την υπ' αριθμό 2397/2001 απόφασή του ακύρωσε τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε δασική έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων.

Στην απόφασή του το δικαστήριο πήρε υπόψη την έκθεση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Μάκρης όπου γίνεται αναφορά σε κίνδυνο πυρκαγιάς, λόγω του χώρου που έχει εγκατασταθεί (πευκόφυτη δασική περιοχή), αλλά και λόγω της λειτουργίας της γεννήτριας, καθώς λειτουργεί χωρίς την παρουσία υπαλλήλου και χωρίς να έχουν ληφθεί τα ανάλογα πυροσβεστικά μέτρα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Βουτσά "Πρόοδος"» που ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις της διοίκησης.

Παρόμοια τύχη είχε και η υπόθεση με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολυώροφη οικοδομή συνοικισμού της Πολίχνης. Από τη Νομαρχία θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Πολεοδομίας είχαν εκδοθεί αρχικά σχετικές αποφάσεις για την κατασκευή του έργου.

Ωστόσο, μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων ακυρώθηκαν οι άδειες για την εγκατάσταση της κεραίας, με αποτέλεσμα η COSMOTE να προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή των αποφάσεων της Νομαρχίας και της Πολεοδομίας.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της COSMOTE, ενώ η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής αναμένεται να συζητηθεί στις 27 Νοέμβρη 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ