Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κριτήριο το συμφέρον των εργαζόμενων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Αγωνιστικής Δημοτικής Ενότητας (ΑΔΕ) Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της οποίας καθορίστηκαν οι στόχοι δράση της για το επόμενο διάστημα. Η σύσκεψη έγινε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν μαζικά, φίλοι της δημοτικής κίνησης και παράγοντες της δημόσιας ζωής της πόλης.

Στη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης, ο Τάσος Βλισίδης, επικεφαλής της ΑΔΕ, υποψήφιος Δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων της κίνησης και μίλησε για τους στόχους της στο επόμενο διάστημα. Από τη συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των θέσεων της ΑΔΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρίσκονται ακριβώς στον αντίποδα της κυρίαρχης λογικής που τη θέλει μηχανισμό εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Μιας λογικής που θέλει την ΤΑ επιχείρηση, να λειτουργεί με διαχειριστική πρακτική, να ιδιωτικοποιεί τους τομείς της, να επιβάλλει νέους φόρους και ανταποδοτικά τέλη στον ήδη υπερφορτωμένο φορολογικά πολίτη.

«Σε αντίθεση μ' αυτή τη λογική, η ΑΔΕ αγωνίζεται για μια Αυτοδιοίκηση που βασικό της κριτήριο είναι το τι συμφέρει στους εργαζόμενους κι όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική που ασκείται και βιώνουν τις τραγικές της συνέπειες. Και με βάση αυτό το κριτήριο να εκφράζει τα προβλήματά τους, να είναι σύμμαχος και υπερασπιστής στους αγώνες που κάνουν για τα προβλήματά τους», ανέφερε ο Τ. Βλισίδης και κατέληξε: «Αγωνιζόμαστε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαχητική, διεκδικητική, με το λαό, για το λαό»..

Οι εργασίες της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέας 7μελούς Γραμματείας που θα διευθύνει από εδώ και πέρα της δουλιά της ΑΔΕ, στην κατεύθυνση του στόχου που τέθηκε από όλους τους συμμετέχοντες. Δηλαδή να βρεθεί η ΑΔΕ στο επίκεντρο ως πόλος της άλλης αντίληψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ