Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σε καλό δρόμο

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα για την ΑΕΚ στο πιο δυνατό τεστ από τους φιλικούς αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα. Στο τουρνουά ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ, η «Ενωση», χωρίς τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα, επικράτησε με 1-0 της Σεβίλλης (23' με γυριστό σουτ του Νικολαΐδη), ενώ γνώρισε την πρώτη της ήττα σε επτά φιλικά, με το ίδιο σκορ στο παιχνίδι με την Μπολόνια (3' Νέρβο).

Η ΑΕΚ με τη γνωστή περσινή σύνθεση, έδειξε σημάδια βελτίωσης από την εικόνα που παρουσίασε την περασμένη χρονιά. Με μόνο καθαρό επιθετικό τον Ντέμη Νικολαΐδη, παρουσιάστηκε με αρκετή όρεξη στην επίθεση, καθώς ο Κωνσταντινίδης δημιούργησε ευκαιρίες και συνεργάστηκε ικανοποιητικά με το σκόρερ. Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν αρκετές φορές στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτούν. Παρ' όλα αυτά, σε κάποια σημεία η αμυντική γραμμή δε στάθηκε όπως έπρεπε, χωρίς όμως τα λάθη να της κοστίσουν.

Στο δεύτερο 45λεπτό, η απουσία του Τσάρτα φάνηκε, καθώς έλειψε η οργάνωση στο κέντρο, όπως και η κούραση από την προετοιμασία. Το γρήγορο τέρμα από το Νέρβο, αποσυντόνισε τους Ελληνες παίκτες που όμως προσπάθησαν να ανεχθούν το δυνατό παιχνίδι των Ιταλών και να πιέσουν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Ομως τόσο ο Νικολαΐδης όσο και οι Μαλαδένης, Νάβας, που πέρασαν σαν αλλαγή, δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν το στόχο τους και έτσι οι Ιταλοί κατέκτησαν το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι μεταξύ της Μπολόνια και της Σεβίλλης, οι Ισπανοί επικράτησαν με 5-4 στα πέναλτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ