Κυριακή 5 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΟΓΕ για τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών

«Η ΟΓΕ, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα παλέψει όχι μόνο για να μην παρθεί πίσω κανένα δικαίωμα των γυναικών, αλλά για να διευρυνθούν οι κατακτήσεις τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες», τονίζει ανάμεσα σ' άλλα καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Επισημαίνει δε ότι «το θέμα της αύξησης της συντάξιμης ηλικίας των γυναικών μπήκε στην άμεση προτεραιότητα με Προεδρικό Διάταγμα, που νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία με θύματα κύρια τις εργαζόμενες γυναίκες», καλώντας τις εργαζόμενες γυναίκες να αντιδράσουν όχι μόνο ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές, αλλά διεκδικώντας τη διεύρυνση των κατακτήσεών τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

«Η 5ετής διαφορά, τονίζει η ΟΓΕ, ήταν μια θετική ρύθμιση και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει, λόγω της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στην κοινωνία. Οι θετικές δράσεις υπέρ των γυναικών, στο Αναθεωρημένο Σύνταγμα, δεν αντιστοιχούν σε θετικές διατάξεις που πρέπει να υπάρχουν για την ισοτιμία. Το ενδιαφέρον τους για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα, είναι πλέον περίσσευμα υποκρισίας. Ομως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όλων των εργαζομένων, αντρών και γυναικών πρέπει να μειωθούν. Ο παραγόμενος πλούτος από τους εργαζόμενους και μόνον, δίνει τη δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες ζωής του λαού και όχι για μεγαλύτερη συσσώρευση κερδών».

Και καταλήγει ότι «θα επιμείνει στην προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των γυναικών σε όλη την Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι θα μπουν σοβαρά εμπόδια στα αντιλαϊκά σχέδια της ΕΕ, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ