Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ραντεβού με το βάθρο για Στεφανίδη

Η ώρα μιας εκ των βασικών ελπίδων για μία ακόμα διάκριση για την ελληνική αποστολή, αυτή της Κατερίνας Στεφανίδη, στο επί κοντώ, φθάνει τα ξημερώματα του Σαββάτου (02.30 ώρα Ελλάδας), όπου θα αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματος διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο. Κάτι που, με βάση τις φετινές εμφανίσεις της νεαρής άλτριας αλλά και την πολύ καλή και άνετη εικόνα της στα προκριματικά, μοιάζει εφικτό. Υπενθυμίζεται ότι η Στεφανίδη στα προκριματικά πραγματοποίησε μόλις ένα άλμα στα 4,60 μ., πιάνοντας το όριο για πρόκριση στον τελικό και μάλιστα ως πρώτη απ' όσες προκρίθηκαν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ένα άλμα στα 4,85 μ.μ που σαφώς είναι στις δυνατότητες της Ελληνίδας αθλήτριας, είναι ικανό να δώσει μετάλλιο. Στα συν για την Στεφανίδη είναι και η απουσία της Βραζιλιάνας Μουρ που υπέστη αποκλεισμό - έκπληξη στα προκριματικά, γεγονός που μειώνει τις βασικές αντιπάλους για μια θέση στο βάθρο.

Αναλυτικά η 12άδα του τελικού: Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,60 μ., Χόλι Μπράντσο (Βρετανία) 4,60 μ. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,60 μ., Τζεν Σουρ (ΗΠΑ) 4,60 μ., Ελίζα Μακάρντνεϊ (Αυστραλία) 4,60 μ., Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4,60μ., Μαρτίνα Στρουντζ (Γερμανία) 4,60 μ., Κέλσι Εϊμπε (Καναδάς) 4,55 μ., Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4,55 μ., Νικόλ Μπούχλερ (Ελβετία) 4,55 μ., Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4,55 μ., Τίνα Σούτε (Σλοβενία) 4,55 μ.

Κατά τ' άλλα στις υπόλοιπες συμμετοχές στο στίβο για την ελληνική αποστολή σήμερα το βάρος πέφτει στο βάδην, όπου υπάρχει η συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ στα 50 χλμ. και η διπλή από τις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Παναγιώτα Τσινοπούλου στα 20 χλμ. των γυναικών.

Στη σκιά της μεγάλης επιτυχίας του Λευτέρη Πετρούνια στη γυμναστική, η Βαρβάρα Φίλιου ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης στο αγώνισμα του σύνθετου ατομικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ