Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Στο «κόκκινο» η ένταση στο Κασμίρ...

ΣΠΙΝΑΓΚΑΡ.--

Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο ινδικός τομέας του Κασμίρ, έπειτα από το θάνατο ενός ακόμη αντικυβερνητικού διαδηλωτή, ενός δασκάλου σε επαρχιακό σχολείο, που είχε συλληφθεί στις αρχές της βδομάδας από τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο νεαρός εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί το βράδυ της Τετάρτης μαζί με άλλα 30 άτομα στο χωριό Κχριού και την Πέμπτη η σορός του παραδόθηκε στην οικογένειά του, δίχως να δοθούν εξηγήσεις για την αιτία θανάτου του θύματος.

Ο αριθμός των νεκρών σε διαδηλώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες έξι βδομάδες, έπειτα από το θάνατο νεαρού διοικητή ισλαμικής ένοπλης οργάνωσης, «Χιζμπούλ Μουτζαχεντίν», που εδράζει στο Πακιστάν, από Ινδούς αστυνομικούς, ανέρχεται πλέον στους 65.

Νωρίτερα, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Σαμπραχμανγιάμ Τζαϊσανκάρ, εξέφρασε την ετοιμότητά του να συναντήσει τον Πακιστανό ομόλογό του, με κεντρικό θέμα την καταπολέμηση της «διασυνοριακής τρομοκρατίας» και την αποκλιμάκωση της έντασης που σημειώνεται στον ινδικό τομέα του Κασμίρ. Ινδοί αξιωματούχοι υποστήριξαν, πάντως, ότι ο Ινδός υπουργός «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση» να συζητήσει τίποτε άλλο πέρα από τρόπους για την αποκλιμάκωση της βίας στο υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ, σημειώνοντας ότι η περιοχή «είναι αναπόσπαστο τμήμα της ινδικής επικράτειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ