Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Νέα Μηχανιώνα ο Πρ. Παυλόπουλος

Στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης βρέθηκε χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, όπου και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Θερμαϊκού.

Μιλώντας στη σχετική εκδήλωση, αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ως Ελληνες αλλά και ως μέλη της διεθνούς κοινότητας και ως ισότιμοι εταίροι της ΕΕ, οφείλουμε να μην λησμονούμε τη θυσία των τραγικών θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, επιτελώντας έτσι εθνικό χρέος, το οποίο πηγάζει και από τις ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων του 1994 και του 1998 αντιστοίχως.

Κι αυτό όχι για λόγους εκδίκησης, αφού το αίσθημα αυτό είναι εντελώς άγνωστο σ' εμάς, τους Ελληνες, όπως άλλωστε καταδεικνύει μ' ενάργεια το γεγονός ότι στηρίζουμε ανεπιφυλάκτως την συνταγματική νομιμότητα στην φίλη και γείτονα Τουρκία και είμαστε γέφυρα ειρήνης και φιλίας ως προς τις σχέσεις της με την ΕΕ και την Δύση γενικότερα.

Αλλά διότι μόνον η άσβεστη μνήμη και αυτών των γενοκτονιών μπορεί να γίνει οδηγός, μέσα στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα της τρομοκρατίας - κατ' εξοχήν της τζιχαντιστικής - που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, προκειμένου να υπερασπισθούμε, ταυτοχρόνως, το μέλλον της ανθρωπότητας και την τελική ενοποίηση της ΕΕ εναντίον των αδίστακτων εχθρών που απεργάζονται την διάλυση και την καταστροφή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ