Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5ο Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης»

«Νεφέλες» από το Εθνικό
«Νεφέλες» από το Εθνικό
Συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», στη Σάμο, στη μνήμη του μεγάλου Ελληνα μουσουργού. Το καλοκαιρινό αυτό φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Αιγαίου, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, καθώς και των Δήμων Πυθαγορείου και Μαραθόκαμπου. Στην προετοιμασία του Φεστιβάλ συμμετέχει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Μανώλης Καλομοίρης και το Εθνικό Ωδείο. Το Φεστιβάλ έχει στόχο την προώθηση του έργου Ελλήνων δημιουργών, την προβολή του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με άλλα κράτη, μέσω των διαφόρων μορφών τέχνης, με μετακλήσεις σπουδαίων καλλιτεχνών.

Αύριο, στο Μαραθόκαμπο, ο Γιώργος Τζώρτζης παρουσιάζει «ταξιδεμένα τραγούδια», ένα οδοιπορικό από τη Μικρασία στο λαϊκό τραγούδι. Ο κύκλος των τριών αυτών συναυλιών πραγματοποιείται με ειδικό χορηγό το Φεστιβάλ Ικαρίας.

Στις 10 Αυγούστου εμφανίζεται η Λία Βίσση και ο Σάββας Σάββας σε συναυλία έντεχνου τραγουδιού, στο Ανω Βαθύ, Θέατρο Αϊ - Γιαννάκη.

Στις 12 Αυγούστου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στο Θέατρο Πυθαγορείου.

Στις 20 Αυγούστου πραγματοποιείται συναυλία έντεχνου τραγουδιού με τους Κώστα Μακεδόνα και Δημήτρη Μπάσση και με τη συμμετοχή της Δέσποινας Ολυμπίου, στο Καρλόβασι, Εθνικό Στάδιο.

Στις 22 Αυγούστου η Σαβίνα Γιαννάτου εμφανίζεται σε ρεσιτάλ «Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη» με τους Βασίλη Γισδάκη, τραγούδι και Μίλτο Λογιάδη, στο πιάνο, στο Θέατρο Πυθαγορείου.

Στις 26 Αυγούστου το Nevma Quintet και ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος σε συναυλία έθνικ-τζαζ, στο Βαθύ, πλατεία Δημαρχείου.

Το ακριτικό αυτό Φεστιβάλ κλείνει στις 29 Αυγούστου, στην Αθήνα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Βουδαπέστης, σε συμφωνική συναυλία με έργα Καλομοίρη, Θεοδωράκη και Μπάρτοκ, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και με σολίστ την Ελενα Μουζάλα (πιάνο). Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», υπέρ των πυροπαθών της Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ