Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» για παιδιά στην Καβάλα

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», του Μπομαρσέ και σε μουσική του Τζοακίνο Ροσίνι, παρουσιάζεται την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 21.00, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Οπως σημειώνει η Κ. Ρουγγέρη, «"Ο Κουρέας της Σεβίλλης" δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο μουσικό παραμύθι. Εχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά, με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου».

Το έργο έχει διασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα. Ολα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια - με άρωμα εποχής -, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Συντελεστές: Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση - χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Διασκευή - ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα, Στίχοι κι επιλογή μελωδιών, Διδασκαλία τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Χονδρογιάννης Αγγελος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ