Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΖΑΡΙΦ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Συζητήσεις για «σταθεροποίηση» της πετρελαϊκής παραγωγής

ΚΙΤΟ.--

«Το Ιράν πάντα στήριζε τη σταθερότητα και την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής και είναι υπερήφανο για τη συνεργασία μαζί της» σημείωσε χτες στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, εγκαινιάζοντας το εμπορικό φόρουμ Ιράν - Εκουαδόρ, παρουσία του ομολόγου του, Γκιγιόμ Λονγκ.

Ο Ζαρίφ διαπίστωσε ότι υπάρχει γόνιμο, κοινό έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στη βάση «αμοιβαίου σεβασμού για την ανεξαρτησία των δύο χωρών, την αρχή της μη ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις». Πρόσθεσε ότι το Ιράν «ποτέ δεν ξέχασε τους φίλους του που του συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές των κυρώσεων».

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας, Ραφαέλ Κορέα, και συζήτησαν (όπως ανακοινώθηκε) τρόπους για την «ενίσχυση» της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, όπως έπραξε στη συνέχεια και στη διάρκεια συνάντησης με τον ομόλογό του, Λονγκ. Το πρακτορείο «Ρόιτερς», επικαλούμενο πηγές στον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), υποστήριξε ότι το Ιράν «στέλνει θετικά μηνύματα για κοινή δράση που θα μπορούσε να αναζωογονήσει μία συμφωνία (σ.σ. εντός ΟΠΕΚ) για το πάγωμα των επιπέδων της παραγωγής στις συνομιλίες του Σεπτέμβρη».

Ο Ζαρίφ χτες έφτασε στη Χιλή και τελευταίος σταθμός του θα είναι η Βενεζουέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ