Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικό καλοκαίρι

Μέχρι τις 29/8 θα διαρκέσει η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Δημήτρη Κούκου, Γιάννη Κουτσουράδη, Πραξιτέλη Τζανουλίνου και Αντας Τσιροπούλου, κάτω από το γενικό τίτλο «Η θάλασσα», η οποία εγκαινιάστηκε στις 17/7 στην γκαλερί «Ανεμος» της Τήνου.

Κοινό σημείο αναφοράς των τεσσάρων καλλιτεχνών είναι το υγρό στοιχείο και πιο συγκεκριμένα «η θάλασσα της Ελλάδας, το μεταφυσικό φως του Αιγαίου, η πλαστικότητα των κυμάτων» που δίνουν τη δυνατότητα πειραματισμών με χρώμα, μπρούντζο και χαλκό.

Ο Δημήτρης Κούκος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, υπήρξε μαθητής των Νικολάου και Μόραλη, καθώς και του Βασίλη Βασιλειάδη στη σκηνογραφία. Στην έκθεση συμμετέχει με ελαιογραφίες μικρών και μεγάλων διαστάσεων, με έντονες χρωματικές πινελιές που αποδίδουν το αιγαιοπελαγίτικο φως έτσι όπως αναμειγνύονται στη λευκή επιφάνεια.

Η Αντα Τσιροπούλου έχει σπουδάσει ζωγραφική, χαρακτική, μικρογλυπτική και διακοσμητική στη Φλωρεντία και συμμετέχει στην έκθεση με τοπία που αποδίδουν οριακές στιγμές της μέρας με ιμπρεσιονιστική διάθεση.

Ο γλύπτης Γιάννης Κουτσουράδης έχει σπουδάσει κοντά στον Γ. Παππά και στο εξωτερικό και δουλεύει με ξύλο, πολυεστέρα, μπρούντζο και υαλώδες σμάλτο.

Ο Πραξιτέλης Τζανουλίνος συνεχίζει την πλούσια παράδοση της τηνιακής γλυπτικής, είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πάνορμου Τήνου και φιλοτεχνεί προτομές και μνημεία με συμβολικό χαρακτήρα, από χαλκό και μπρούντζο.

  • Από τις 11 μέχρι τις 21/8 θα διαρκέσει η έκθεση ακουαρέλας της Ελλης Μέλη με τίτλο «δύσεις της ανατολής», στο αρχοντικό Βατσαρέα - Μαυράκη, στη Μακρινίτσα. Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες, οι οποίες όμως είναι αναπόσπαστα δεμένες μεταξύ τους, αποτυπώνοντας τοπία από τη γενέθλια γη του Βοσπόρου και του Παγασητικού. Η Ελλη Μέλη γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε ζωγραφική στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Για πολλά χρόνια είχε επιμελήθηκε καλλιτεχνικά της εκδόσεις του Εργαστηρίου Ανωτέρας Γεωδαισίας του ΕΜΠ, ενώ, από το 1998 διδάσκει ζωγραφική στο Σύλλογο Κωνσταντινοπολιτών Καλλιθέας. Εχει εννέα ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Γαλλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ