Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και αφαιρεί ρολόγια

Κινητοποίηση από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας και καταγγελία για τις διακοπές του ρεύματος σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας, σημειώνοντας πως η επιχείρηση μέσα στον Αύγουστο έχει εξαπολύσει κυνηγητό «στα φτωχά λαϊκά σπίτια που έχουν οφειλές (...) κόβει το ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις αφαιρεί και το ρολόι».

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο σημειώνει πως «σε συναδέλφους με πολυμελείς οικογένειες αλλά και σε συναδέλφισσα άνεργη (έληξε η σύμβασή της) μητέρα δυο παιδιών, η ΔΕΗ τους καταδίκασε να ζούνε χωρίς ρεύμα οκτώ και δέκα μήνες. Για να τους εντάξει στη ρύθμιση απαιτεί από 30% έως 50% του χρέους, πράγμα αδύνατον να συγκεντρωθούν τα ποσά που απαιτεί η ΔΕΗ». Ακόμα, καταγγέλλει συνδικαλιστή της ΔΕΗ που σε συνέντευξή του «κατήγγειλε τους ανέργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και το ΠΑΜΕ που τους στηρίζει! Για τα αφεντικά, τους μεγαλοβιομήχανους δεν βρήκε λέξη να πει, που έχουν σκάσει από τα κέρδη και τα βγάζουν στις ελβετικές τράπεζες κ.α.».

Πιο κάτω, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και η επίθεση δεν έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς! Η εργατική - λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά, αλλά την ίδια στιγμή το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η καπιταλιστική εργοδοσία επιδοτείται με εκατομμύρια, της χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων που είναι το δικό μας αίμα, οι τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα.

Η εργατική τάξη, οι άνεργοι οργανωμένα πρέπει να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ