Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Συνάντηση ΚΕΔΕ - κυβέρνησης με φόντο τα χιλιάδες αποκλεισμένα παιδιά

Συνάντηση για το θέμα των παιδικών σταθμών είχαν, χτες, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Παρά τους όποιους υψηλούς τόνους που επικράτησαν, όπως διαρρεόταν και από τις δύο πλευρές, το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα έμεναν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών ήταν γνωστό στην ΚΕΔΕ και μάλιστα το είχαν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι οι δήμαρχοι που συγκροτούν το ΔΣ της Ενωσης. Από την πλευρά του, το υπουργείο και χτες συνέχισε στο ίδιο βιολί της θριαμβολογίας, τη στιγμή που 48.000 παιδιά έχουν αποκλειστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, στάθηκε στο ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη και ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά 80% περίπου, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι 52 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Πρόσθεσε ότι «είναι ένα νέο σύστημα που επιχειρεί να έχει διαφάνεια και δικαιοσύνη και μέσα από τη συζήτηση εντοπίστηκαν ορισμένα ζητήματα, που χρήζουν διόρθωσης» και ότι το υπουργείο θα προχωρήσει «σε μία διάταξη που να ρυθμίζει κάποια ζητήματα των εργαζομένων στον συγκεκριμένο χώρο των παιδικών σταθμών, να συστήσουμε μία επιτροπή η οποία να δει με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του νέου προγράμματος από την 1η Οκτωβρίου τι ζητήματα προκύπτουν, για να μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα». Κουβέντα για τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός, κουβέντα για τις οικογένειες που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τροφεία αφού είτε δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους είτε δεν κατέθεσαν καθόλου αφού δεν είχαν το δικαίωμα λόγω των απαράδεκτων όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, σημείωσε πως η ΚΕΔΕ εμμένει στην πεποίθησή της πως κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός δομών και πολύ έγκαιρα είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις της για τις δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος, φόβοι οι οποίοι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώθηκαν. Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε πως η Ενωση παραμένει αμετακίνητη από την πάγια θέση της, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ, που είναι η εξασφάλιση πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, για να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων, ενώ επισήμανε πως η ΚΕΔΕ είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πλήρη εξατομίκευση του voucher, σε συνδυασμό και με τις μειώσεις κατά 5% σε κάθε κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ