Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Ανακοίνωση σχετικά με την παρέμβαση της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της παρέμβασης της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στην οποία κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Στην πολιτικοοικονομική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών σχετικά με εκκρεμή στη Δικαιοσύνη υπόθεση (ΕΛΣΤΑΤ) σειρά εξωθεσμικής παρέμβασης είχε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, "από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση" της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αλλά και "να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς"».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι οι τοποθετήσεις αυτές «δεν θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσικό, τους δικαστικούς λειτουργούς», που θα αποφασίσουν «έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς - πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ