Κυριακή 12 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Βασανιστές

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, Ζάκυνθος. Πρόσφατα δημοσιεύσατε δυο άρθρα για το φρικτό τόπο εξορίας, τη Γυάρο, που με συγκίνηση διαβάσαμε όλοι οι πατριώτες (αριστεροί και μη), όπως είχαμε διαβάσει και το βιβλίο «Γιούρα, το θανατονήσι». Μέσα στα κείμενα των δυο άρθρων σας αναφέρονται και τα ονόματα μερικών βασανιστών, όπως Μουζάκης, Τσάτσος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κούτρας, Παπαδημητρόπουλος, Κωνσταντόπουλος, αντισυνταγματάρχης Σουπιώνης.

Ολες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αλλά και οι εισαγγελικές αρχές, εκάλυψαν με την ένοχη σιωπή τους - είτε λόγω συνενοχής τους, είτε λόγω φόβου ή αδυναμίας, κατά παράβαση πάντοτε των στοιχειωδών καθηκόντων τους - όλα τα αποτρόπαια εγκλήματα που εκτελέστηκαν σε μακρά σειρά ετών.

Ομως είναι χρέος απέναντι στην Ιστορία και στους βασανισθέντες συμπατριώτες μας, να γράφονται ορισμένα στοιχεία για τους βασανιστές (ονοματεπώνυμο, τόπος κατοικίας, επάγγελμα κλπ), για να ξέρει καθένας μας, ποιος είναι ο γείτονάς του ή συμπολίτης του. Χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί «ανάξεση εμφυλιοπολεμικών πληγών..», γιατί ο λαός μας θέλει και αγωνίζεται για τη συμφιλίωση και την εθνική ενότητα, αλλά με ίσους και δίκαιους όρους για όλους.

Προχωρήστε λοιπόν χωρίς ενδοιασμούς στην πληροφόρησή μας για τα «καθάρματα» που εμόλυναν την πατρίδα μας και προέβησαν σε επαίσχυντες εγκληματικές πράξεις, που βασάνισαν, αλλά και εξόντωσαν χιλιάδες συνανθρώπων μας και τις οικογένειές τους.

Πάντα με τιμή και αγάπη.

Τα «παράπονα» του Μπερνς

ΣΑΒΒΑΣ Μ. Παρακολούθησα την Παρασκευή 27 του Ιούλη την τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκολας Μπερνς, του αποχωρούντος πρεσβευτή της Αμερικής στην Ελλάδα, και με άφησε κατάπληκτο. Στράφηκε κατά του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ για τον αντιαμερικανικό και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα που τους διέπει. Μα πώς κύριε Νίκολας Μπερνς να μη μας διέπει εμάς τους κομμουνιστές αντιαμερικανικός χαρακτήρας, αφού εσείς βομβαρδίζετε όποιον λαό τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι του στη νέα τάξη πραγμάτων; Φυλακίζετε και πυροβολείτε όσους διαδηλώσουν κατά του καπιταλισμού (τρανό παράδειγμα ο Μιλόσεβιτς και οι διαδηλωτές στη Γένοβα). Επεμβαίνετε συνεχώς σε άλλες χώρες, είτε στρατιωτικά, είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, με μοναδικό σκοπό να γίνει αυτό που θέλετε, δηλαδή για το συμφέρον σας και μόνο. Αυτή είναι η δημοκρατία που εννοείτε ότι ζούμε σήμερα; Εμείς οι κομμουνιστές δε θέλουμε αυτή τη δημοκρατία των όπλων και της κυριαρχίας του δυνατού. Θέλουμε τη δημοκρατία, όπου θα κυριαρχεί ο λαός, το δίκαιο και η ισότητα. Επίσης κύριε Νίκολας Μπερνς, είπατε στη συνέντευξή σας ότι συνεχώς καταφέρεται ο «Ριζοσπάστης» και το ΚΚΕ κατά της Αμερικής, λόγω νοοτροπίας και ιδεολογίας και δεν αναφέρει ποτέ ένα καλό για την Αμερική. Μα κύριε Μπερνς τι καλό έκανε η Αμερική ή οι ομοούσιοί σας για να αναφερθεί ο «Ριζοσπάστης» με μια καλή κουβέντα; Γι' αυτό κύριε Μπερνς, εμείς οι κομμουνιστές δε θέλουμε μαθήματα από κανέναν, πόσο μάλλον από εσάς ή από τη χώρα σας, η οποία μάλλον πρέπει να διδαχθεί από εμάς, και όχι να μας διδάσκετε εσείς.

Απόδοση ευθυνών

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ, δικηγόρος, Πειραιάς. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατάλογος περιοχών που έχουν αυξημένο πρόβλημα τροχαίων ατυχημάτων, εξαιτίας κατασκευαστικών ατελειών. Σύμφωνα δε με πολύτομη μελέτη του Πολυτεχνείου, κατεγράφησαν τα αίτια και οι δείκτες επικινδυνότητας κάθε περιοχής. Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο αδαμάντινος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Παπαδάκης, εδώ και ένα χρόνο, έδωσε την εντολή για απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους πολιτικούς μηχανικούς. Αντί όμως το αμαρτωλό ΥΠΕΧΩΔΕ να διαμαρτύρεται ατόπως προς τον ΑΠ για την άσκηση ποινικών διώξεων (προκειμένου να καλύψει υπαίτιους μηχανικούς), θα έπρεπε να συνδράμει για την παραδειγματική τιμωρία αυτών. Τέτοιοι εισαγγελικοί λειτουργοί που μάχονται (παρά τα εμπόδια της όποιας εξουσίας) για την προστασία της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής, αποτελούν κόσμημα για το δικαστικό Σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ