Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Η Αγκυρα δεν θα σταματήσει τις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις
  • Νέα συγκέντρωση τουρκικού οπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων στη μεθόριο
  • Το Βερολίνο διαμήνυσε ότι «όλοι έχουμε συμφέρον να αποτραπούν μακροπρόθεσμες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις στο συριακό έδαφος»

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στο έδαφος της Συρίας
Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να επιχειρεί στο έδαφος της Συρίας
ΑΓΚΥΡΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Κανένας δεν μπορεί να περιμένει από μας να επιτρέψουμε (τη δημιουργία) ενός διαδρόμου τρομοκρατών στα νότια σύνορά μας» τόνισε σε χτεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητώντας τους αμερικανικούς και άλλους ισχυρισμούς ότι οι κουρδικές δυνάμεις της YPG έχουν υποχωρήσει στα ανατολικά του Ευφράτη (όπως είχε ζητήσει η Αγκυρα) και διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι - προς το παρόν - θα συνεχιστούν οι «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις που η Τουρκία ξεκίνησε και αυτοτελώς στη βόρεια Συρία.

Ενώ ο Ερντογάν επισήμαινε ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» πέτυχε την «εκκαθάριση» μιας περιοχής 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τους «τρομοκράτες» του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) και τους Κούρδους μαχητές της YPG, η «Σαμπάχ» μετέδιδε ότι επτά κοντέινερ με οπλισμό και τρία τεθωρακισμένα μεταγωγικά άρματα μάχης μετέφεραν προσωπικό στην τουρκο-συριακή μεθόριο, ένδειξη ότι η «Ασπίδα του Ευφράτη» θα διευρυνθεί τις επόμενες μέρες.

Χτες, πολλά πρακτορεία ανάμεσά τους και το «Ρόιτερς» μετέδιδαν ότι τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν τρία κεντρικά κτίρια του «Ισλαμικού Κράτους» στη βόρεια Συρία, στις θέσεις Αραμπ Εζα και αλ-Γκουντούρα.

Στο μεταξύ, συνέχεια στις αντιδράσεις δυτικών και άλλων απέναντι στις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία έδωσε χτες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. «Η Τουρκία έχει αναλάβει έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο στη Συρία τις τελευταίες μέρες, περιλαμβανομένης και της στρατιωτικής δράσης», ανέφερε χτες από το Βερολίνο ο Γερμανός διπλωμάτης.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε όλο νόημα: «Ομως όλοι έχουμε συμφέρον να αποτραπούν μακροπρόθεσμες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις στο συριακό έδαφος».

  • Συνολικά 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν σε τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν χτες σε συνοικίες της Βαγδάτης. Αποτέλεσμα ήταν μεταξύ άλλων να πιάσει φωτιά σε μεγάλη αποθήκη όπλων, μετά από ρουκέτες που έπληξαν το κτίριο. Η αποθήκη φέρεται να ανήκει σε σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση που συμμετέχει στις μάχες κατά του ΙΚ και έχει σχέσεις και με το Ιράν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ