Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το χάρισμα του επιδόματος ανεργίας στους εργοδότες

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το επίδομα ανεργίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Σ' αυτήν αναφέρει: «Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας βασίζεται στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή εργασίας. Ενα επίδομα που στηρίζεται στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων, μετατρέπεται σε άμεση ενίσχυση των εργοδοτών με "ζεστό" χρήμα.

Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει "κοκαλώσει" σε υψηλά επίπεδα και η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους έχει εκμηδενιστεί, η ελάχιστη βοήθεια του επιδόματος ανεργίας, το κουτσουρεμένο ποσό των 360 ευρώ που λαμβάνει μόλις το 10% των ανέργων, δίνεται απλόχερα στους εργοδότες, μπαίνει στην ουσία μέσα στον τζίρο τους. Αυτή η πρόταση, σε συνδυασμό με τις σχεδόν ανύπαρκτες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι εργοδότες, αλλά και η μη θεμελίωση σταθερών θέσεων εργασίας ανοίγουν νέα γραμμή παραγωγής "οικειοθελών αποχωρήσεων" που θα βαφτίζονται στη συνέχεια προσλήψεις ανέργων.

Την ίδια στιγμή, η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας προκαλεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, δημιουργεί νέο μηχανισμό μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις. Γι' αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος». Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό: «Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει την πλήρη και σταθερή εργασία, την αύξηση του ποσού του επιδόματος ανεργίας και την κάλυψη όλων των ανέργων και τη μη παράδοσή του στην εργοδοσία με οποιονδήποτε τρόπο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ