Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωτοβουλία πανθεσσαλικού συντονισμού με αγρότες και ΕΒΕ

Σύσκεψη αύριο, Πέμπτη, με ζητήματα αιχμής την ανεργία και το λαϊκό εισόδημα

Σε πανθεσσαλική σύσκεψη με θέμα «Πλαίσιο αιτημάτων και οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος» καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τα ΔΣ των εργατοϋπαλληλικών σωματείων, καθώς και τα ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ των θεσσαλικών νομών, αύριο Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας πήρε αυτή την πρωτοβουλία γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της προστασίας του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος ξεπερνά τα όρια ενός νομού, αφορά όχι μόνο τους ανέργους και τους σημερινούς εργαζόμενους, αλλά και τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες και θεωρεί ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν συντονισμένοι αγώνες και δράση σε επίπεδο Θεσσαλίας όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ανεργία και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Το ΕΚ Λάρισας προβάλλει το εξής πλαίσιο πάλης: Χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους (μισθωτούς, απόφοιτους, μικροεπαγγελματίες) για όσο διαρκεί η ανεργία, πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και οικογενειών τους, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, επαναφορά των ΣΣΕ, κάλυψη των απωλειών σε μισθούς - συντάξεις και κοινωνικές παροχές, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ