Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανηγυρίζει για τα αυτονόητα το υπουργείο Παιδείας

Την πρόσληψη 5.179 αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναμένονται οι προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, προσλαμβάνονται 1.261 δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71) και 223 νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ61 και ΠΕ60.50) για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ή/και των Τμημάτων Ενταξης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, 2.360 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 - δασκάλων και 1.335 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 - νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι πρόκειται για τον «μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων για την πρώτη φάση την τελευταία 6ετία» και πριν από την έναρξη των σχολείων, συγκρίνοντας με την απαράδεκτη κατάσταση των προηγούμενων ετών. Στο μεταξύ, συνεχίζει και φέτος την πολιτική της αδιοριστίας, ενώ με μία σειρά ρυθμίσεων φέρνει τη λειτουργία των σχολείων στα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής, καλώντας ουσιαστικά τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν ως ζητούμενο και «να λένε κι ευχαριστώ» για το αυτονόητο, δηλαδή να ανοίξουν απλώς τα σχολεία, αντί για την εξασφάλιση των όρων ώστε τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας να έχουν την Παιδεία που απαιτούν οι σύγχρονες πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες.

Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων και στην απεργία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 15 Σεπτέμβρη, η ΔΟΕ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως με τις ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, περικόπτεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν, κάνοντας λόγο για μπαλώματα και υποβάθμιση, αντί να γίνουν διορισμοί. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, από 27 σε σύνολο 58 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τα λειτουργικά κενά στις 6 Σεπτέμβρη διαμορφώθηκαν σε 4.806 με βάση τις νέες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο φέτος θα χρειαστεί πολύ λιγότερους εκπαιδευτικούς. Σημειώθηκε επίσης ότι είναι θετικό βήμα που έγιναν νωρίς προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά δεν είναι αντικείμενο πανηγυρισμού, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι ρυθμίσεις για τα δημοτικά σχολεία σημαίνουν περίπου 3.500 λιγότερους εκπαιδευτικούς από πέρσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ