Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
Εκτροχιασμός τρένου με 4 νεκρούς

Λίγο μετά το δυστύχημα

Copyright 2016 The Associated

Λίγο μετά το δυστύχημα
Εκτροχιασμός τρένου στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας σημειώθηκε χτες το πρωί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και 47 να τραυματιστούν, οι 20 από αυτούς με σοβαρότερα τραύματα. Το τρένο εκτροχιάστηκε λίγο πριν το σταθμό του Ο Πορίνιο στις 9.30 το πρωί, κοντά στα πορτογαλικά σύνορα, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την ισπανική πόλη Βίγκο στο Πόρτο της Πορτογαλίας και ανήκει στην πορτογαλική εταιρεία «Comboios de Portugal», που μαζί με την ισπανική «Renfe» διαχειρίζονται τη γραμμή.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας από την Πορτογαλία, ένας ακόμα τεχνικός της εταιρείας, ένας Ισπανός και ακόμα ένας Αμερικανός τουρίστας.

Ο τρόπος που έγινε το δυστύχημα, λίγο πριν το τρένο μπει στο σταθμό, με τον εκτροχιασμό του πρώτου βαγονιού που έπεσε πάνω σε μια κολόνα του ηλεκτρικού, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και έχει διαταχθεί έρευνα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν ότι το τρένο, κατασκευασμένο το 1981, είχε ανακατασκευαστεί και είχε περάσει τους σχετικούς ελέγχους, ενώ εξετάζεται και η κατάσταση της γραμμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ