Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης

«Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του και απαιτεί τη μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά του» σημειώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που στην ανακοίνωσή της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απευθύνεται στους γονείς των μαθητών με κάλεσμα οργάνωσης της πάλης.

Η ΑΣΓΜΕ χαρακτηρίζει ως «πρόκληση και υποκρισία» από πλευράς της κυβέρνησης την προσπάθεια να καλύψει κενά με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, το να κλείνει τα μάτια στα χρόνια κτιριακά προβλήματα, στην καθαριότητα, τις μεταφορές των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, τον υποσιτισμό των μαθητών.

«Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται και να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ και καλεί κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία. Να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζητημάτων ανά περιοχή, να σχεδιάσουν τη δράση τους για το επόμενο διάστημα, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Να πάρουν άμεσα μέτρα οργάνωσης της πάλης, με συνεδρίαση των ΔΣ, με γενικές συνελεύσεις, με ενημέρωση μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ