Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΤΟΝΟΥ.-- Αγνωστος αριθμός φτωχών ανθρώπων σκοτώθηκε και εκατοντάδες τραυματίστηκαν - γίνεται λόγος για 100 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες - μετά από έκρηξη το βράδυ της Πέμπτης, σε χωματερή στην πόλη Τόρι Αβάμε του Μπενίν, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κοτόνου. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν εκεί για να περισυλλέξουν μερικά σακιά αλεύρι που ήταν ληγμένο και η εταιρεία που το παρασκεύαζε κατέστρεφε σε ένα λάκκο στη χωματερή καίγοντάς το με βενζίνη. Στην κυριολεξία, έγινε ο τάφος τους, όταν μέσα στο λάκκο σημειώθηκε η έκρηξη.

ΑΛΠΕΙΣ.-- Συνολικά 110 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν προχτές στις καμπίνες του τελεφερίκ τις πλαγιές του Λευκού Ορους, στις Αλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων, όταν τα καλώδια λόγω ισχυρών ανέμων μπλέχτηκαν και υπήρξε ακινητοποίηση του τελεφερίκ. 77 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας και οι υπόλοιποι 33 που αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα «κρεμασμένοι» στον αέρα και το κρύο, τελικά διασώθηκαν χτες και αποκαταστάθηκε η λειτουργία του τελεφερίκ.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το ενδεχόμενο αναβολής της διεξαγωγής των προεδρικών που είχαν προγραμματιστεί για τις 2 Οκτώβρη εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, λόγω φθοράς ψηφοδελτίων που προορίζονταν για επιστολικές ψήφους (φθαρμένα ψηφοδέλτια βρέθηκαν στη Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ). Θυμίζουμε ότι εκλογές για την προεδρία είχαν διεξαχθεί το Μάη, αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε εντολή να επαναληφθούν, μετά την αμφισβήτηση και την προσφυγή κατά του αποτελέσματος από το ακροδεξιό, ρατσιστικό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), ο υποψήφιος του οποίου, Νόρμπερτ Χόφερ, είχε χάσει με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώην ηγέτη του Κόμματος των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που στηρίχτηκε από άλλες αστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ