Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Κηρύγματα εθνικής ομοψυχίας στο λαό για να κερδίζει το κεφάλαιο

Τη δική του συμβολή στην απόπειρα της κυβέρνησης να στρατεύσει το λαό στα προτάγματα του κεφαλαίου κατέβαλε ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες στη ΔΕΘ.

«Σε μία χώρα που βρίσκεται στο στάδιο του να περάσει σε μία καινούρια φάση, θεωρούμε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ότι το πιο σημαντικό είναι η εθνική ομοψυχία. Και αυτή την εθνική ομοψυχία υπηρετούμε, συνεργαζόμενοι με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Αυτό ακριβώς το μήνυμα θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό. Το μήνυμα ότι τελείωσε μία μεγάλη περίοδος ενός εμφυλίου πολέμου. Μία μεγάλη περίοδος ενός εμφυλίου πολέμου. Μία μεγάλη περίοδος που οι Ελληνες ήταν χωρισμένοι και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην εθνική συμφιλίωση. Σε αυτή την προσπάθεια πιστεύω ότι μπορούν να έρθουν κι άλλοι. Μπορούμε μαζί να ενωθούμε, για να καταφέρουμε, βγαίνοντας από την κρίση, να εξασφαλίσουμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και μία καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας», υποστήριξε σχετικά ο Π. Καμμένος.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς», συγκαλύπτοντας ότι το περιεχόμενό τους αφορά σε νέο σφαγιασμό εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή σταθερότητα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ανακάμψει η κερδοφορία του και απέκλεισε εκλογές μέχρι το 2019. Με το βλέμμα στραμμένο στην αστική τάξη, δήλωσε αισιόδοξος για διευθέτηση του χρέους και αναλώθηκε σε κομπασμούς για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας. «Η Ενέργεια θα μεταφέρεται με σταθμούς - βάσεις στη Β. Ελλάδα για να διανέμεται στη Δυτ. Ευρώπη και τα Βαλκάνια», δήλωσε.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την Ενωση Κεντρώων, λέγοντας: «Θα το δεχόμουν με μεγάλη χαρά. Ο κ. Λεβέντης έχει πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες σε πολλά ζητήματα. Πολλές από αυτές τις ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν. Εγώ μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Αν το αποφασίσει να έρθει κοντά μας είναι καλοδεχούμενος».

Εντύπωση προκάλεσε η προτροπή του προς τον «Alpha» να αποδεχτεί την πρόταση εξαγοράς του Ι. Σαββίδη, λέγοντας: «Νομίζω ότι και ο "Alpha" είχε μία πολύ καλή δημόσια πρόταση, η οποία ακούστηκε από επιχειρηματία, τον κ. Σαββίδη». Οταν ωστόσο του επισημάνθηκε ότι ο Ι. Σαββίδης δεν έχει πάρει άδεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Δεν έχει ακόμη άδεια. Την πρόταση αυτή την έκανε δημόσια. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς αναμόρφωση, με «όπλα στη φαρέτρα» και μοχλό τη συμφωνία με ΠΓΔΜ (2018-07-05 00:00:00.0)
«Γεωπολιτική» και «ομοψυχία» (2016-09-15 00:00:00.0)
Εν μέσω ενδοαστικών αντιπαραθέσεων προχωρά η διαδικασία (2016-08-26 00:00:00.0)
«Φουλ» στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο... (2015-10-07 00:00:00.0)
Πολιτικά παιχνίδια που επιβεβαιώνουν τη σήψη του συστήματος (2014-12-20 00:00:00.0)
Ζυμώσεις με ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμνημονιακή σούπα (2012-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ