Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ζητούν άμεσα ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της απεργίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ενάντια στην πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, διαδήλωσαν χτες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην απεργιακή συγκέντρωσή τους στο υπουργείο Παιδείας.

Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, μόνιμοι και αναπληρωτές, που έχουν απολυθεί και περιμένουν πότε και αν θα προσληφθούν, κατήγγειλαν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που επιχειρεί να στριμώξει τα μορφωτικά δικαιώματα στα μέτρα των περικοπών, που εμφανίζει σαν ζητούμενο τη λειτουργία των σχολείων όπως - όπως. «Δικαίωμά μας είναι η μόνιμη δουλειά, δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά», ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν άμεση απόσυρση όλων των κυβερνητικών μέτρων για το ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, κάλυψη όλων των αναγκών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες εκτός των δομών της Ειδικής Αγωγής και στελέχωσή της με όλο το αναγκαίο προσωπικό, να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του Ολοήμερου, Παιδεία στα μέτρα των σύγχρονων αναγκών και πραγματικών δυνατοτήτων.

Το λόγο στη συγκέντρωση πήραν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων, που αναφέρθηκαν στην προσπάθεια του υπουργείου να εμφανίσει μαγική εικόνα στα σχολεία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε γενική εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή.

«Κανένας συμβιβασμός με ελλείψεις - τα κενά - υποχρηματοδότηση. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών. Δεν βάζουμε στον κόφτη κυβέρνησης - ΕΕ τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας», ανέγραφε το πανό του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην πύλη του υπουργείου, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία μέσα από πανό και συνθήματα ανέδειξαν σε όλους τους τόνους τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιαστεί στη λαϊκή οικογένεια ως «κανονικότητα» η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας. Κατά τη διάρκειά της, «ο υπουργός Παιδείας, με προκλητικό τρόπο, άξιος συνεχιστής των υπουργών Παιδείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεπής στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου, προσπάθησε να υπερασπιστεί την πολιτική των περικοπών και των απολύσεων, παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο. Συνέχιζε να υποστηρίζει πως με 16.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών (μέχρι στιγμής), σε σχέση με πέρσι, "τα σχολεία λειτουργούν χωρίς ελλείψεις (!!!)". Ισχυρίστηκε ότι "δεν προβλέπονται άλλες πιστώσεις για την Πρωτοβάθμια, πλην κάποιων ειδικοτήτων". Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί όλες τις κυβερνητικές ρυθμίσεις και τροπολογίες των προηγούμενων μηνών, υποστήριξε προκλητικά ότι "τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από τις ανάγκες", ότι "είχαμε σπατάλη δυνάμεων και πιστώσεων". Χαρακτηριστικά είπε ότι "πέρσι είχαμε πάρτι με τις προσλήψεις (!!!) και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνουν 14.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια", ενώ προανήγγειλε και νέες περικοπές την επόμενη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα!!"». «Για τις ρυθμίσεις σε σχέση με το Νηπιαγωγείο, υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει κανένα παιδαγωγικό πρόβλημα", ότι "το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο είναι κατά βάση για χαλάρωση των παιδιών" και ότι "όλη η φασαρία γίνεται γιατί ξεβολεύονται οι νηπιαγωγοί"! Επίσης, προανήγγειλε ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι το κλείσιμο των "μικρών" μονοθέσιων και διθέσιων και η δημιουργία μεγάλων πολυθέσιων νηπιαγωγείων», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για συνέχιση των περικοπών, για απολύσεις αναπληρωτών. Να ενημερώσουν τους γονείς για τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση, για τις επιπτώσεις τους στη μόρφωση των παιδιών, να μαζικοποιηθεί η συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις, στις πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ανάδειξης των προβλημάτων που υπάρχουν σε κάθε σχολείο, σε κάθε δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ