Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με χορούς κυκλωτικούς...

Τα μεγάλα λαϊκά γλέντια στο Κεντρικό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι διαχρονικά και παραμένει μια μεγάλη γιορτή. Αναπόσπαστο στοιχείο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι τα γνήσια λαϊκά γλέντια. Δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και της λαϊκής μας μουσικής θα δίνουν κάθε βράδυ το «παρών» στο Φεστιβάλ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις βραδιές.

Σταχυολογήσαμε από το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, στις 21.30 στη Λαϊκή Σκηνή, ποντιακό γλέντι με τους Ηλία Υφαντίδη (λύρα) και Θεοδόση Ευφραιμίδη (νταούλι). Συμμετέχει το χορευτικό του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών και της Ενωσης Ποντίων Περιστερίου. Ο Η. Υφαντίδης, που έμαθε λύρα πλάι στον κορυφαίο πρωτομάστορα της ποντιακής παράδοσης, τον Γιώργο Αμαραντίδη, μαζί με τον Θ. Ευφραιμίδη θα μας ξεσηκώσουν με πυρρίχιους, σέρρα, τας, διπάτ και τόσα άλλα.

Στις 23.15 τη σκυτάλη θα πάρει ο Βαγγέλης Κορακάκης, που «πιστός» στο ραντεβού του με το Φεστιβάλ και παρέα με τη λαϊκή του ορχήστρα θα παρουσιάσουν ένα ωραίο λαϊκό πρόγραμμα βασισμένο σε δικά του τραγούδια και σε άλλα μεγάλων λαϊκών συνθετών μας.

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι. Στις 23.30 η Γλυκερία, με τη σπουδαία λαϊκή της φωνή, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε σμυρνέικα και άλλα αγαπημένα τραγούδια, καλώντας τους να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Την ίδια μέρα, στην άλλη άκρη του Φεστιβάλ, στη Λαϊκή Σκηνή, στις 23.15, ο Νίκος Φάκαρος με το βιολί του θα παρασύρει σε ένα ικαριώτικο γλέντι, όπως ξέρει να κάνει χρόνια τώρα στα Φεστιβάλ, με τον κόσμο να μη σταματά να χορεύει.

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, τη Λαϊκή Σκηνή θα μοιραστούν δύο κορυφαίοι του είδους τους.

Στις 21.30, ο δεξιοτέχνης του ηπειρώτικου κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς μαζί με τον Αντώνη Κυρίτση. Οπως έχει πει Π. Χαλκιάς, «οι ήχοι της Ηπείρου κλείνουν μέσα τους τον άνθρωπο και τα αισθήματά του. Την ψυχή του... Κλαίμε από χαρά αλλά και από λύπη και το κλαρίνο ξέρει πώς να τα διηγείται όλα αυτά. Οσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο βαθιά μπαίνω στην ουσία του κλαρίνου. Μαζί με τις αναμνήσεις έρχονται ήχοι τους οποίους αναπαράγω διαφορετικά, ανάλογα με το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκομαι...».

Στις 23.30, τη σκυτάλη θα πάρει ο Γιώργος Μαργαρίτης και ένα είναι βέβαιο: Το γλέντι θα συνεχιστεί για ώρες ακόμα. Με τη γνήσια λαϊκή φωνή του θα ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και παλιά, αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ