Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινδύνους στασιμότητας «βλέπει» ο ΣΕΒ και απαιτεί...

«Η παραμονή του ρυθμού μείωσης του ΑΕΠ κοντά στο -1% από το Δ' τρίμηνο του 2015 καταδεικνύει τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου στασιμότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και την ανάγκη άμεσης εφαρμογής μέτρων για την τόνωσή της, καθώς η ανάπτυξη δεν μπορεί να προκύψει αυτόματα χωρίς ενεργές πολιτικές μείωσης της φορολογίας και στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων».

Το παραπάνω επισημαίνει ο ΣΕΒ στο «μηνιαίο δελτίο», προτείνοντας ως «διέξοδο» την επιτάχυνση των αντιλαϊκών «αξιολογήσεων», σε συνδυασμό με παραπέρα μέτρα ενίσχυσης του εγχώριου κεφαλαίου, μέσω μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη, καθώς και με τη στήριξη των επενδύσεων.

Επιπλέον, μέσω του «εβδομαδιαίου δελτίου» του και για την αντιμετώπιση των κινδύνων στασιμότητας στην οικονομική δραστηριότητα, ο ΣΕΒ επαναφέρει στο αντιλαϊκό τραπέζι τις προτάσεις του που αφορούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. «Χωρίς πραγματική αύξηση της απασχόλησης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων και χωρίς μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας των επιχειρήσεων, τα προβλήματα ανεργίας θα ενταθούν» αναφέρει ο ΣΕΒ, επαναφέροντας το νευραλγικό για το εγχώριο κεφάλαιο ζήτημα της παραπέρα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο την τόνωση των κερδοφόρων επενδύσεων.

Παράλληλα, οι βιομήχανοι επαναφέρουν ζητήματα πρόσθετων φορολογικών ελαφρύνσεων για το κεφάλαιο, βάζοντας στο τραπέζι την πρόταση χρονικής επέκτασης, πάνω από 5 χρόνια, του συμψηφισμού των ζημιών με τα μελλοντικά κέρδη. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ενα επιπλέον και σημαντικό εμπόδιο στις αναδιαρθρώσεις προκύπτει από το γεγονός ότι χάνεται πολύ εύκολα η δυνατότητα μεταφοράς αυτών των ζημιών όταν μια εταιρεία πωλείται, μετασχηματίζεται ή τεμαχίζεται, κάτι που όμως συμβαίνει συνήθως στα πλαίσια ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ