Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε αγρότες λόγω χρεών

Σε αδιέξοδο οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, που δεν έχουν εισπράξει ακόμα χρήματα για την παραγωγή τους

Επικαλούμενη τις απλήρωτες οφειλές, η ΔΕΗ έστειλε συνεργεία να κόψουν το ρεύμα σε αγροτικές γεωτρήσεις στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας, σε μια περίοδο που κορυφώνεται η συγκομιδή των μήλων. Την ενέργεια της ΔΕΗ καταγγέλλουν, σε ανακοίνωσή τους, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς, ξεκαθαρίζοντας εξαρχής ότι συνιστούν γενικότερο πρόβλημα οι οφειλές στο αγροτικό ρεύμα, αλλά δεν φταίνε οι αγρότες, ούτε είναι κακοπληρωτές.

Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν: «Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες από προγράμματα, ενισχύσεις, αποζημιώσεις, επιστροφές φόρου στα καύσιμα κ.ά. Που έχουν αφήσει έρμαια στα χέρια των εμπόρων τους μικρομεσαίους αγρότες χωρίς καμιά παρέμβαση και προστασία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν απλήρωτοι παραγωγοί. Επιβάλλουν συνεχώς νέα χαράτσια, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, φοροληστεία και η παραγωγή παραμένει απούλητη ή πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές, δεν μπορούν συνεπώς οι αγρότες να αποπληρώσουν τα χρέη τους και τα χαράτσια.

Οι αγρότες της περιοχής παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή τους καθώς την πουλάνε με επιταγές που θα εξοφληθούν μετά από μήνες ή και χρόνο. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής απαιτούν να σταματήσει αμέσως η διαδικασία διακοπής ρεύματος στις γεωτρήσεις. Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα σε όσες κόπηκε. Να μειωθεί η υπέρογκη τιμή του αγροτικού ρεύματος που προεκλογικά όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται και μετεκλογικά αυξάνουν την τιμή. Να δοθούν τώρα τα χρωστούμενα από την κυβέρνηση στους αγρότες, να πληρωθούν για την παραγωγή τους από εμπόρους και βιομηχανίες ώστε και οι ίδιοι να μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ