Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη πυρηνάρχη στο Πέραμα

Τον κατηγορούμενο πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Αναστάσιο Πανταζή, αναγνώρισε, χτες, ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Αμπού Χάμαντ Σάαντ, ως έναν από τα μέλη του τάγματος εφόδου της άγριας δολοφονικής επίθεσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης που επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του τα ξημερώματα στις 12/6/2012.

Ο μάρτυρας, που κατέθεσε για δεύτερη μέρα, περιέγραψε έναν από τους δράστες, που προσπάθησε ν' ανοίξει το παράθυρό του και στη συνέχεια κλήθηκε από την πρόεδρο να κοιτάξει τους κατηγορούμενους. Οταν ρωτήθηκε γιατί νωρίτερα δεν είχε προχωρήσει σε αναγνώριση είπε: «Φοβόμουν... Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε, να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν. Τα αδέλφια μου είδαν πιο πολλά από εμένα (...) Ηξερα, αλλά δεν ήθελα να πω από το φόβο μου...». Μάλιστα, είπε ότι συνεχίζει να φοβάται.

Απευθυνόμενος, τέλος, στην πρόεδρο του δικαστηρίου, ο Αιγύπτιος αλιεργάτης είπε: «Θέλω να πω κάτι, κα πρόεδρε. Εμείς ήρθαμε εδώ για να φάμε ψωμί και όχι για να πολεμήσουμε. Αν στο εξής γίνει κάτι σε εμένα ή στην οικογένειά μου, για όλα θα φταίει η Χρυσή Αυγή».

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, έκανε επίσης λόγο για οργανωμένη επίθεση, στην οποία υπήρχε σχέδιο για να τους υποχρεώσουν να βγουν από το σπίτι γι' αυτό και πέταξαν τον πυροσβεστήρα μέσα αδειάζοντας το περιεχόμενό του. Οπως κατέθεσε χαρακτηριστικά, ό,τι και να έριχναν στο σπίτι δεν θα έβγαινε έξω, γιατί άμα έβγαινε θα τον σκότωναν...

Επιπρόσθετα, ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, είπε ότι «ο αδελφός μου αλλά και κάποιοι πελάτες μού είχαν πει ότι ο Λαγός (σ.σ. ο χρυσαυγίτης βουλευτής και περιφερειάρχης Πειραιά) έλεγε "γιατί οι Αιγύπτιοι να έχουν μαγαζί και να πουλάνε ψάρια και να μην το έχει Ελληνας... Να δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή"»... Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, απαντώντας σε ερώτηση, σε επιθέσεις της Χρυσής Αυγής που ήξερε ενάντια σε συμπατριώτες του, αλλά και σ' έναν Ελληνα στην Τσαλδάρη, όπως είπε, τον Παύλο Φύσσα.

Και ο Αμπού Χάμαντ Σάαντ κατήγγειλε στο δικαστήριο πως την επόμενη μέρα της άγριας επίθεσης, δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση προσφέροντάς του χρήματα: «Του τηλεφώνησε και του είπε να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά και να πεις ότι δεν γνωρίζεις κανέναν», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν έκλεισαν το μαγαζί που το έχουν πολλά χρόνια στην περιοχή και εξαιτίας της συμπαράστασης που τους έδειξε ο κόσμος που αγοράζει ψάρια από το μαγαζί τους. Μετά τη δολοφονική επίθεση, όχι μόνο τους έδειξε συμπόνια, αλλά τους είπε να μη φύγουν.

Χτες, στο εδώλιο κάθονταν τέσσερις από τους κατηγορούμενους που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ ο Δ. Αγριογιάννης δεν εμφανίστηκε παρότι το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ