Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
Δεν ξεχνάμε! Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Πλήθος συγκροτημάτων και κόσμου έστεψαν με επιτυχία την αντιφασιστική συναυλία

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Εκατοντάδες νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην αντιφασιστική συναυλία που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι και τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και εργατικών σωματείων της Ζώνης στο Πέραμα.

«Δεν ξεχνάμε! Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!», αναγραφόταν στο πανό που δέσποζε στο χώρο, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονταν, κυριαρχούσε το σύνθημα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!».

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπορεί να ξεριζώσει το δηλητήριο του φασισμού

Για το χαρακτήρα και το ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής μίλησε η Σωτηρία Αγγελινιάδη, Γραμματέας της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η Χρυσή Αυγή διαπλέκεται με επιχειρηματικά συμφέροντα και όσο παραμένουν τα συμφέροντα που τους ενίσχυσαν οικονομικά, τους στήριξαν και τους έθρεψαν, θα τους υπηρετεί. Αυτοί τους όπλισαν το χέρι. Λειτουργεί ως πληρωμένος μπράβος στην καπιταλιστική κερδοφορία, υπερασπίζεται τις "συνθήκες για επενδύσεις", που απαιτούν μισθούς πείνας χωρίς εργασιακά δικαιώματα (...) Οι φασίστες χρυσαυγίτες οργανώνονται και εκπαιδεύονται για να δρουν ενάντια στο λαό, στη νεολαία και τους αγώνες τους (...) Η ΧΑ πρέπει να καταδικαστεί για τις εγκληματικές της πράξεις. Ούτε οι συλλήψεις εκείνες τις ημέρες, κάποιων στελεχών της, μπορούν να θολώσουν τα νερά (...) Για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ, αλλά και την ανοχή, έχει ευθύνη και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης: Αφού ανέχτηκαν τόσα χρόνια τη ναζιστική δραστηριότητα. Συμμετέχουν στην εκστρατεία ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό. Δεν λένε την αλήθεια για το ποιος πολέμησε τους φασίστες και στην Ελλάδα».


Κλείνοντας, η Σ. Αγγελινιάδη επεσήμανε ότι «το οργανωμένο εργατικό κίνημα μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες, μπορούν να ξεριζώσουν το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού».

Η συναυλία

Η συναυλία ξεκινά με «σκληρές» κιθάρες και ροκ ήχους. Στη σκηνή ανεβαίνουν ο Αντώνης Αντωνίου και το σχήμα του, ενώ τη σκυτάλη πήραν μαθητές από το 1ο Λύκειο Κερατσινίου με «ένα τραγούδι για τον Παύλο». Σε ροκ ήχους και οι «Altera Vita», ευχαρίστησαν «την ΚΝΕ γι' αυτή τη συναυλία που είναι και αντιφασιστική και είναι τιμή μας».

«Δε θα περάσει ο φασισμός», με το στίχο του Μάνου Λοΐζου λήγει το μουσικό ταξίδι που ετοίμασαν ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία οι Σπύρος Παρασκευάκος, Πολυξένη Καράκογλου και Δημήτρης Βουτσάς, παρουσιάζοντας το νέο δίσκο του Σπ. Παρασκευάκου «Από το μηδέν». «Είμαστε εδώ και παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», λέει η Πολυξένη.

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Rebellion Connexion, που κλείνουν τη συναυλία όπως θα έπρεπε: Με οργισμένο και στρατευμένο στίχο, τραγουδούν για τον άνθρωπο που «είναι καύσιμο, σπίθα και φιτίλι», για τα νερά του Αιγαίου που «έχουν πάψει τα μπλουζ, στέλνει ο καπιταλισμός βάρκες με νεκρούς», για τις γειτονιές του Πειραιά όπου «οι δικοί μας έχουν ζήσει ξενιτιά και εσύ γυρνάς με σβάστικα στο μπράτσο». Για τον κόσμο που ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, «μας ανήκει από την αρχή του ως το τέλος, τον κερδίσαμε με το αίμα μας, με αυτό είναι βαμμένος»...


Μαζική συμμετοχή νεολαίας στην αντιφασιστική συναυλία
Μαζική συμμετοχή νεολαίας στην αντιφασιστική συναυλία
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πάλη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά συνεχίζεται! (2020-10-20 00:00:00.0)
Τα φασιστοειδή παίρνουν την απάντησή τους (2019-02-22 00:00:00.0)
Αντιφασιστική συναυλία σήμερα στο Πασαλιμάνι (2016-09-17 00:00:00.0)
Αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο στο Πασαλιμάνι (2016-09-13 00:00:00.0)
Είδαν ό,τι τους βολεύει (2015-09-21 00:00:00.0)
Αντιφασιστική μαθητική συναυλία στο Κερατσίνι (2014-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ