Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ καθοριστικός παράγοντας για την αναγέννηση του κινήματος

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με την ομιλία του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις 16 και 17/9, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, στο Ηράκλειο.

Ξεχωριστή στιγμή των εκδηλώσεων ήταν το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα «70 χρόνια ΔΣΕ - Η δράση του στην Κρήτη», που πραγματοποιήθηκε από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, η μουσικοθεατρική παράσταση από μαθητές ΕΠΑΛ της πόλης με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες - το ντόπινγκ και τα ναρκωτικά στο χώρο του αθλητισμού, οι αιτίες και η διέξοδος», καθώς και το αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι. Ακόμα, στις δύο σκηνές ανέβηκαν ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης, αλλά και οι Rebellion Connexion, οι Vanilla Swing και οι ALMA. Και οι δύο βραδιές έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο, με λαϊκό και κρητικό γλέντι.

Ο Τ. Δημουλάς σημείωσε ανάμεσα στα άλλα:

«Τις τελευταίες μέρες η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία, από την πλευρά της κυβέρνησης, με σκοπό και στόχο την εξαπάτηση και την υποταγή των εργαζομένων, της νεολαίας.

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν εργαζόμενο, νέο και νέα.

Το νέο παραγωγικό πρότυπο που πλάσαρε ως καινοτόμο και οδηγό για να ξεκινήσει η ανάκαμψη και να ξεπεραστεί η κρίση είναι μια συνταγή σε νέα έκδοση που στηρίζεται στα ίδια υλικά.


Καταδικάζουν το λαό να ζει στη μόνιμη φτώχεια, να συνηθίζει στην ιδέα ότι υπάρχει και η ευκαιρία να ζει με ένα ξεροκόμματο και να τρέχει στα κοινωνικά παντοπωλεία, στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, στα ανταλλακτικά παζάρια για να συμπληρώνει τη ζωή του.

Ο λαός, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα με βάση τις δικές του ανάγκες και τα δικά του διλήμματα και όχι με τα διλήμματα που θέτουν το κεφάλαιο και οι διάφορες μερίδες του για να τον παγιδεύσουν.

Τώρα, όλοι έχουν αποχτήσει πείρα και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα και να κρίνουν την κάθε πολιτική δύναμη. Να ξεχωρίσουν ποιος τους δουλεύει και ποιος όχι.

Τώρα που όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματα της "δεύτερη φορά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ" είναι ανάγκη να βγουν σωστά συμπεράσματα.

Πολλοί μας λένε "είχατε δίκιο", "καλά μας τα λέγατε για τον ΣΥΡΙΖΑ". Ομως αυτό δε φτάνει. Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με σωστές διαπιστώσεις. Το "μέλλον δε θα 'ρθει από μόνο του", αν δε βάλουμε πλάτη εμείς, λέει ο στίχος του τραγουδιού (...)

Η πραγματική αναμέτρηση δεν είναι ανάμεσα στις κυβερνήσεις που έχουν κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτές με κορμό τη ΝΔ. Είναι ανάμεσα στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, από τη μία μεριά, και το λαό, από την άλλη.

'Η ο λαός θα ορθώσει ανάστημα και θα γίνει αφέντης στον τόπο του ή τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, η ΕΕ θα συνεχίζουν να του ρουφάνε το αίμα και θα το κάνουν μέσα από τις πολιτικές κυβερνήσεων που θα αυτοπροσδιορίζονται "αριστερές", "δεξιές", "κεντροαριστερές", "αντιμνημονιακές", "φιλελεύθερες".

Σήμερα, αυτός ο δρόμος για το λαό περνάει μέσα από τη ρήξη, την οργανωμένη σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα, με το κράτος και την εξουσία τους, με την καπιταλιστική εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς - την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Περνάει μέσα από την οργάνωση στα συνδικάτα και την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, της πόλης και της υπαίθρου, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και πλαίσιο αιτημάτων. Μέσα από το ζωντάνεμα των συλλογικών διαδικασιών στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ και των άλλων ριζοσπαστικών συσπειρώσεων.

Μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, γιατί αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την αναγέννηση του κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ