Κυριακή 2 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Τοποθέτηση της «Νέας Σκακιστικής Κίνησης»

Για το πρόωρο και πρόχειρο «Αγωνιστικό Πρόγραμμα» της ΕΣΣΝΑ

Το «Αγωνιστικό Πρόγραμμα» της διοίκησης της ΕΣΣΝΑ μερικούς μήνες πριν από τις εκλογές προκαλεί εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες γιατί εμφανίστηκε ξαφνικά, ύστερα από 4 χρόνια πλήρους ανυπαρξίας της διοίκησης.

Πράγματι, στην 4ετία αυτή είχαμε ουσιαστικά μόνο διεκπεραίωση διοργανώσεων, η οποία κατά κανόνα γινόταν από τους επικεφαλής διαιτητές (για τα ομαδικά) και από τα σωματεία που τις διοργάνωναν (για τα ατομικά).

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το «έργο» της διοίκησης της ΕΣΣΝ Αττικής αυτήν την 4ετία εξαντλείται στον οκταπλασιασμό των συνδρομών των συλλόγων και στην πρόχειρη σύνταξη των 23 σελίδων που αναφέρεται ως «αγωνιστικό πρόγραμμα»!

Ακόμα κι αυτό, όμως, σαν κάτι που θα μπορούσαμε να δούμε με θετικό μάτι αν εξασφάλιζε κάποια εχέγγυα και δεν περιλάμβανε ιδιαίτερα σημεία και στην ουσία. Για παράδειγμα, η διάρθρωση του Πανελλήνιου ατομικού πρωταθλήματος, σε διάφορες κατηγορίες και με βάση ένα αξιοκρατικό σύστημα, έχει όντως νόημα και είναι πάγια θέση της παράταξής μας, αλλά θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα συνολικό πλαίσιο, διαφορετικό απ' αυτό που προωθεί σήμερα η ΕΣΟ. Να μην οδηγεί στο παράδοξο οι προκριμένοι ενός πρωταθλήματος στην Αττική να παίζουν σε μια πανελλήνια τελική φάση, όπου αγωνίζεται όποιος θέλει με κριτήριο το αν μπορεί να πληρώσει...

Για τόσο μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα του αγωνιστικού προγράμματος χρειάζεται πρώτα η δημοσιότητα ως σχέδιο προς διαβούλευση για να συζητηθεί διεξοδικά, προκειμένου να μπορούν όλοι να τοποθετηθούν και να προτείνουν βελτιώσεις και με βάση αυτό διαμορφώνεται το τελικό πρόγραμμα, το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να τίθεται σε Γενική Συνέλευση.

Το ΔΣ δεν μπορεί να ανατρέπει το αγωνιστικό πρόγραμμα όποτε νομίζει. Η αγωνιστική περίοδος είναι από 1/1 έως 31/12 και το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από την παρούσα διοίκηση. Για τις απαράδεκτες και εν κρυπτώ αλλαγές της ΕΣΣΝΑ διαμαρτύρονται πολλοί Σκ. Σύλλογοι, μεταξύ αυτών και οι ΣΟ Παγκρατίου και ΣΜΑΟ Καισαριανής. Θα επανέλθουμε και με την παρέμβαση προς την ΕΣΟ της «Νέας Σκακιστικής Κίνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ