Παρασκευή 10 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Ο έρωτας της Εσκιμώας

Η Σοφία Λόρεν στην ταινία «Αραμπέσκ»
Η Σοφία Λόρεν στην ταινία «Αραμπέσκ»
Δύο ενδιαφέρουσες μα και τόσο διαφορετικές ταινίες, μια αμερικανική περιπέτεια και ένα ουγγρικό ερωτικό δράμα είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν για το βράδυ της Παρασκευής.

«Αραμπέσκ», σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν.

Ο Ντέιβιντ Πόλοκ, καθηγητής Ιστορίας με ειδικότητα στη μελέτη των ιερογλυφικών, προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη επιχειρηματία, προκειμένου να μεταφράσει ένα αρχαίο κείμενο. Σύντομα ο άμοιρος καθηγητής μπαίνει σε μπελάδες, καθώς καθίσταται θήραμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το κείμενο. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη ζωή του, θα δεχτεί βοήθεια από τη μυστηριώδη αλλά σαγηνευτική Γιασμίν Αζίρ... Πληθωρική, διασκεδαστική ταινία, βασισμένη σε νουβέλα του Γκόρντον Κότλερ, που αποτελεί ένα ευχάριστο συνδυασμό ρομαντικής κομεντί, κατασκοπικής περιπέτειας και θρίλερ μυστηρίου. Η άφθονη δράση και οι αλλεπάλληλες σεναριακές ανατροπές διακατέχονται από έξυπνο χιούμορ, χάρη στην ανάλαφρη σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντόνεν δημιουργού της ταινίας «Τραγουδώντας στη βροχή». Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ενσαρκώνουν ο Γκρέγκορι Πεκ - «Μόμπι Ντικ» και «Το ακρωτήρι του φόβου» - και η Σοφία Λόρεν («Το πέρασμα της Κασσάνδρας»), ενώ μαζί τους είναι οι Αλαν Μπαντέλ και Κιέρον Μουρ. (STAR, 00.45).

«Η Εσκιμώα κρυώνει», σκηνοθεσία Γιάνος Ξάντους.

Ο ταλαντούχος διάσημος πιανίστας Λάσι, που κάνει καριέρα στο Λονδίνο, επιστρέφει για μια συναυλία στη γενέτειρα πόλη του, τη Βουδαπέστη. Εκεί γνωρίζει μια γοητευτική, φιλόδοξη γυναίκα και ερωτεύονται. Η Μαρία είναι παντρεμένη με έναν κωφάλαλο κι ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια. Ετσι, εγκαταλείποντας το σύζυγό της, καταφέρνει να πείσει τον Λάσι να αφοσιωθεί σε εκείνη και να ξεκινήσουν μαζί ένα γκρουπ ελαφράς μουσικής. Σιγά - σιγά όμως ο σύζυγός της θα αναμειχθεί στις σχέσεις του ζευγαριού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό ερωτικό τρίγωνο. Η ταινία έχει διακριθεί στη Φιγκέρα Ντα Φοζ και στο Φεστιβάλ του Μπέλφαστ. Πρωταγωνιστούν: Μαριέτα Μέχες, Μπογκουσλάβ Λίντα, Αντορ Λούκατς, Λάζλο Φέλντες, Μίχαλι Βιγκ (ΕΤ-3, 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ