Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάνω από 400 συνδικάτα καλούν στις 17/10 στο Σύνταγμα

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, τα 400 και πλέον Συνδικάτα που στηρίζουν την πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την οργάνωση της πάλης με αιχμή το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων. Με το συλλαλητήριο, θα φέρουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, με το οποίο απαιτούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αναπλήρωση των απωλειών των εργαζομένων.

Πρόκειται για σχέδιο νόμου που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και θα παραδοθεί σε όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, με την απαίτηση να στηριχθεί, να έρθει για συζήτηση και να ψηφιστεί στη Βουλή. Στην ανακοίνωσή τους, τα σωματεία που οργανώνουν το συλλαλητήριο, σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή! Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!».

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 17 /10, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Επίσης, σωματεία της Μαγνησίας οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, την Τρίτη 18 Οκτώβρη , στις 6.30 το απόγευμα. Την κινητοποίηση ανήγγειλαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ