Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με αμείωτη μαζικότητα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Από τη διαδήλωση στην Κρήτη
Από τη διαδήλωση στην Κρήτη
Με μαζικές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο και την Αρτα συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Οι συνταξιούχοι της Κρήτης γέμισαν την πλατεία Ελευθερίας. Με τα πανό των σωματείων τους και τις πικέτες, διαδήλωσαν μαζί με το Σωματείο των Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), το οποίο οργάνωσε στο ίδιο μέρος την απεργιακή του συγκέντρωση, στο πλαίσιο των χτεσινών κινητοποιήσεων των υγειονομικών.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μανώλης Ραλλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Χρήστος Κολοβός, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Μια από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις που έχει δει η πόλη οργάνωσαν οι συνταξιούχοι στην Αρτα, όπου συμμετείχαν συνταξιούχοι από την Αιτωλοακαρνανία, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα. Μίλησαν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι συνταξιουχικών ενώσεων της περιοχής, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Κυρτσάς, και ο Βαγγέλης Μπέτας εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας. Ακολούθησε πορεία, ενώ οι συνταξιούχοι επέδωσαν υπομνήματα με τα αιτήματά τους στο ΙΚΑ και την εφορία.

Σήμερα, Παρασκευή, σειρά έχουν οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων στη Λάρισα, για όλη τη Θεσσαλία (10 π.μ., κεντρική πλατεία) και στη Λαμία, για τη Στερεά Ελλάδα (10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου). Ακολουθούν τις επόμενες μέρες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Ελ. Βενιζέλου) και Κομοτηνή, στις 13/10, για τους συνταξιούχους της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ