Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην ΤτΕ όλα τα αποθεματικά του ΙΚΑ

Η τακτική που εγκαινίασε πέρυσι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να δεσμεύει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Ετσι, χτες, η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε τη μεταφορά 160 εκατ. ευρώ στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Ως επιχείρημα προβλήθηκε ότι η τοποθέτηση στο Κοινό Κεφάλαιο αποδίδει τουλάχιστον διπλάσιο επιτόκιο (3,1%) απ' ό,τι οι εμπορικές τράπεζες (1,5% και κάτω).

Αν και πρόκειται για βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση (μέχρι τις 25 του Οκτώβρη) προκύπτει το ερώτημα αν αυτά τα χρήματα επιστραφούν την ώρα που θα τα χρειαστεί το ΙΚΑ, δηλαδή για την καταβολή συντάξεων του επόμενου μήνα. Επιπλέον, κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το ΙΚΑ ενώ διαθέτει αυτά τα κεφάλαια, πριν από λίγες μέρες ζητούσε από το ΑΚΑΓΕ να του παράσχει χρηματοδότηση ύψους 200 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του.

Στο μεταξύ, με τις πληρωμές της σύνταξης του Νοέμβρη θα αρχίσουν να παρακρατούνται και τα αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές που επιβλήθηκαν σε 250.000 συνταξιούχους. Σύμφωνα με διάταξη που κατατέθηκε χτες, η ελάχιστη δόση ορίζεται στα 50 ευρώ, αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/10 (10%) του ακαθάριστου ποσού της νέας σύνταξης για συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ και το 1/6 για το μέρος που τυχόν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ