Σάββατο 8 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ολο το πλάνο του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

MotionTeam

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική για την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ στην κυβέρνηση, και τι τάζει η ίδια στο κεφάλαιο για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του ως ικανότερη πολιτική δύναμη στην αστική διαχείριση, ήταν η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη, σε κομματική τους εκδήλωση στο Αγρίνιο.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι «είναι η πιο ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη και η πιο αναποτελεσματική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Μια κυβέρνηση η οποία κέρδισε εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και τώρα καλείται να διαχειριστεί τη δύσκολη πραγματικότητα την οποία η ίδια δημιούργησε».

Εξήγησε επ' αυτού ότι «η οικονομία μας έχει βαλτώσει» και «δεν γίνονται επενδύσεις». Στον αντίποδα, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, αυτής με κορμό τη ΝΔ, λέγοντας ότι «τον Οκτώβριο του 2014 τα πράγματα στη χώρα ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι είναι σήμερα. Και αυτό πρέπει να το υπενθυμίζουμε συνέχεια στους πολίτες. Η χώρα έφτασε κοντά στο να βγει από το μνημόνιο, αντ' αυτού όμως μας προέκυψε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Καμμένος, οι απίθανες διαπραγματευτικές πρακτικές που μας φόρτωσαν στην πλάτη ένα αχρείαστο μνημόνιο ύψους 86 δισ. ευρώ». Τόσο «αχρείαστο» που το ψήφισε και η ΝΔ στη Βουλή, τον Αύγουστο του 2015...

Συνέχισε λέγοντας ότι «η χώρα έχει απολέσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στο εξωτερικό. Και πώς να μην το έχει απολέσει όταν σήμερα είμαστε σχεδόν στα μέσα Οκτωβρίου και η πρώτη αξιολόγηση ακόμα δεν έχει κλείσει. Προσέξτε, έχουν περάσει 14 από τους 36 μήνες ζωής του τρίτου προγράμματος και η αξιολόγηση ακόμα δεν έχει κλείσει. Και όσο αργεί η αξιολόγηση τόσο στερούμε από την ελληνική κοινωνία τη δυνατότητα να πάρει χρήματα τα οποία θα επιστραφούν πρωτίστως στις επιχειρήσεις και σε αυτούς που χρωστάει το κράτος. Αντ' αυτού τι κάνει η κυβέρνηση; Ερχεται και συνεχίζει την εξοντωτική και εξοργιστική υπερφορολόγηση». Ζητήματα που σηκώνουν οι ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τη μια να κλείσει η «αξιολόγηση», κι από την άλλη να τους μειωθεί η φορολογία, εξ ου και μια γνήσια αστική δύναμη, όπως η ΝΔ, σπεύδει αυτομάτως να τα υιοθετήσει και να τα κάνει σημαίες της. Σε όλ' αυτά δεν υπάρχει ίχνος λύσης λαϊκών προβλημάτων.

«Προσποιείται»

Συνεχίζοντας ο Κυρ. Μητσοτάκης την τέτοια κριτική του, είπε για την κυβέρνηση πως «προσποιείται ότι μεταρρυθμίζει την οικονομία. Προσποιείται ότι δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προσποιείται ότι ιδιωτικοποιεί. Ολα και όλα είναι ένα μεγάλο show για να διαχειριστεί τις εσωτερικές της συνιστώσες». Αντίθετα, επέμεινε ότι «κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για ένα κύμα μεταρρυθμίσεων».

Με αυτά ως βάση, συμπέρανε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ οικονομική προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ», εξ ου και επανέλαβε ότι διεκδικεί «μετ' επιτάσεως» εκλογές «για να μπορέσουμε επιτέλους να ξαναβάλουμε τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση».

«Υπάρχει άλλος δρόμος», επέμεινε, «(...) μία διαφορετική οικονομική πολιτική από αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση (...) Μία άλλη δημοσιονομική πολιτική που στηρίζεται στην απλή παραδοχή, λιγότερες κρατικές δαπάνες, λιγότεροι φόροι. Δεν γίνεται να συνεχίζεται άλλο αυτή η εξοντωτική, η εξοργιστική φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων». Ενα «μείγμα» με νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες προκειμένου να βγουν οι νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Η μείωση φόρων στο λαό είναι «τυράκι στη φάκα», για να αποδεχτεί την πολιτική της ΝΔ, πολιτική σφαγής του με άλλο μαχαίρι, σε όφελος του κεφαλαίου.

Αλλωστε, και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας να κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο, είπε: «Με αυτή τη φορολόγηση κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα. Για αυτό και εμείς δεσμευτήκαμε ξεκάθαρα σε μία σειρά από περικοπές φορολογικών συντελεστών, τις οποίες έχουμε κοστολογήσει και για τις οποίες μπορούμε να δεσμευτούμε ότι αμέσως όταν γίνουμε κυβέρνηση μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ