Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Κριτική Σαρκοζί προς Ολάντ για τη Ρωσία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (και υποψήφιος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές της επόμενης άνοιξης), χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση με την οποία η γαλλική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της Ρωσίας, μετά την ακύρωση της ανεπίσημης επίσκεψης που ο Βλ. Πούτιν επρόκειτο να κάνει στη Γαλλία.

«Εχω διαφωνίες με τον κ. Πούτιν, αλλά θεωρώ ως καθήκον της Γαλλίας, ως συμφέρον της Γαλλίας και της Ευρώπης, η Ρωσία, η Γαλλία και η Ευρώπη να κάνουν διάλογο», δήλωσε μεταξύ άλλων. «Πώς θα διευθετήσουμε την κατάσταση αν δε μιλάμε, παρά μόνο με δελτία Τύπου... Αν μπούμε σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο;» πρόσθεσε, αποτυπώνοντας προβληματισμούς μερίδων του γαλλικού κεφαλαίου που τάσσονται υπέρ μεγαλύτερων προσπαθειών για ένα συμβιβασμό και συντονισμό με τη Μόσχα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες επισκέψεις Γάλλων στην Κριμαία, σηματοδοτώντας και έτσι μια «ηπιότερη» στάση απέναντι στη ρωσική πλευρά, εν μέσω της «ουκρανικής κρίσης».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο δύο δημοσιογράφων στο οποίο ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, εκφράζει την ετοιμότητά του να ψηφίσει Σαρκοζί στις εκλογές, ως «αντίβαρο» στην άνοδο της ακροδεξιάς. «Ναι εγώ θα το έκανα (σ.σ. θα ψήφιζα Σαρκοζί στο β' γύρο). Θα το έκανα κόντρα στην Λε Πεν. Πρέπει να θυμόμαστε, ήταν ήδη πολύ δύσκολο για μένα να καλέσω σε υπερψήφιση του Σιράκ το 2002...», φέρεται να σημειώνει ο Ολάντ. Εκτός από έμμεση αναγνώριση των δυσκολιών που έχει το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), που στις δημοσκοπήσεις παραμένει σταθερά τρίτη ή τέταρτη δύναμη, οι δηλώσεις Ολάντ επιβεβαιώνουν και τους «διαύλους» που παραμένουν ανοιχτοί ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα αστικά κόμματα της χώρας, στην κοινή τους πορεία κατά των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, παρά τις υπαρκτές διαφωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ