Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ
Δεν παραιτούμαστε απ' όσα μας έχουν κλέψει

Η Βέτα Πανουτσάκου
Η Βέτα Πανουτσάκου
Παίρνοντας το λόγο, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Οταν μιλάμε για κάλυψη απωλειών των χρόνων της κρίσης, δεν αναφερόμαστε μόνο στο μισθό και τη σύνταξη. Αναφερόμαστε και στα εφτά νοσοκομεία και τις εκατοντάδες κλινικές που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στις 2.000 σχολικές μονάδες που έκλεισαν, στα πάνω από 60 Τμήματα των ΕΠΑΛ που έκλεισε η σημερινή ψευδεπίγραφη αριστερή κυβέρνηση.

Για μας "απώλεια" είναι το παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, που όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα τσακίζει κόκαλα, αλλά και σε μας, στο Δημόσιο, που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται συνεχώς και σήμερα έχουμε 424.000 δημοσίους υπάλληλους και 110.000 συμβασιούχους, 8μηνίτες, επικουρικούς, αναπληρωτές, εργολαβικούς, εργαζόμενους με voucher και άλλα ευρωενωσιακά μοντέλα σύγχρονης δουλειάς χωρίς δικαιώματα και ομηρίας.

Αυτό εννοούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ όταν λένε "μικρό", "επιτελικό" κράτος: Λιγότερους εργαζόμενους και χειραγωγημένους, με το "βούρδουλα" της αξιολόγησης να εφαρμόζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, να κόβουν συντάξεις και να στέλνουν τα "ραβασάκια" των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών. Στο βωμό της κερδοφορίας τους έγιναν θυσία οι έξι μισθοί που πήρανε το χρόνο από κάθε δημόσιο υπάλληλο, από το 2009 και μετά. Στον ίδιο βωμό πήγανε και τα 2,6 δισ. που μας έκλεψε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο μισθολόγιο.

Ετσι φτιάχνονται τα ματωμένα πλεονάσματα όλων αυτών των χρόνων, έτσι φτιάχτηκαν και τα 5,45 δισ. ευρώ που έφτασε το φετινό ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα για την περίοδο Γενάρη - Σεπτέμβρη. Στα πανηγύρια τους για τα ματωμένα πλεονάσματα και τις μειωμένες κοινωνικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, απαντάμε με τη σημερινή μας συγκέντρωση. Δεν παραιτούμαστε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ