Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις από τον Εβρο έως την Κρήτη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων και με την παρουσία εκπροσώπων του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ, της σπουδάζουσας νεολαίας και των γυναικών, πραγματοποιήθηκε η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Στην ομιλία της η Κατερίνα Δασκαλάκη, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους και να δυναμώσουν την οργάνωση σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επόμενος μεγάλος σταθμός είναι το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Λάρισας, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, που οργανώνουν το ΕΚΛ, ταξικά εργατικά Σωματεία και Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών.

Στην Πάτρα συγκέντρωση έγινε με κάλεσμα 24 εργατικών σωματείων και με σύνθημα: «Ολοι στον αγώνα. Κατάργηση αντεργατικών νόμων - Κάλυψη απωλειών - Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις». Στην Καλαμάτα διαδήλωσαν «Εδώ και τώρα ΣΣΕ - Ανάκτηση απωλειών», ενώ στην Αμαλιάδα έγινε συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία στην πόλη πίσω από το πανό του Εργατικού Κέντρου. Κινητοποίηση έγινε επίσης στα Γιάννενα.

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση έγινε στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς της περιοχής. Ανάμεσα σε άλλους συμμετείχαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, εκπρόσωποι των οποίων έκαναν σύντομους χαιρετισμούς. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Δήμας, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρος του ΕΚ Αγρινίου, ενώ ακολούθησε πορεία.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες από το πρωί, με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ Αγρινίου. Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ με συνθήματα και ανακοινώσεις οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν σε συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο. Το πρόγραμμα δράσης του Εργατικού Κέντρου συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, με κινητοποίηση στις 10.30 π.μ. στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ. Ακολουθούν παρεμβάσεις αύριο Τετάρτη 19/10, στις 10.30 π.μ., στον ΟΑΕΔ και την Πέμπτη 20/10, στις 10.30 π.μ., στο Νοσοκομείο.

Στην Κρήτη, συγκεντρώσεις έγιναν και στους τέσσερις νομούς, ενώ ξεχώρισε αυτή στο Ρέθυμνο, όπου τα σωματεία που πήραν απόφαση, συμμετείχαν με καλή παρουσία. Στην Ικαρία συγκέντρωση οργανώθηκε στον Εύδηλο, στο Κατσούλειο, όπου έκαναν παρεμβάσεις τα σωματεία των οικοδόμων και των συνταξιούχων. Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Φλώρινα και σε άλλες πόλεις.


ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ