Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επισκέψεις στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»

Αύριο, Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., το Λαϊκό Φροντιστήριο του 2ου Διαμερίσματος Αθήνας (Παγκρατίου - Γούβας - Ν. Κόσμου) διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο περίπατος περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο και στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Με την πρωτοβουλία αυτή το Λαϊκό Φροντιστήριο καλεί τη νεολαία να γνωρίσει από κοντά για τους νέους κομμουνιστές και αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, με κορύφωση την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 10 π.μ., στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής (Κάρπου και Βουλιαγμένης).

Επίσης αύριο, επίσκεψη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Μουσείο της Αντίστασης διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Το ραντεβού για την αναχώρηση είναι στις 10 π.μ. στο Νέο Ηράκλειο, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

Αντίστοιχη επίσκεψη και ξενάγηση στο Σκοπευτήριο διοργανώνει η Ενωση Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδας, το Σάββατο 29 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ