Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Κατάθεση προσφυγών επί των αρνήσεων στα αιτήματα ασύλου

Εξι προσφυγές κατατέθηκαν χτες επί των αρνήσεων στα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβάλει οι Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Οπως δήλωσε η δικηγόρος των Τούρκων στρατιωτικών, Σταυρούλα Τομαρά, «σήμερα καταθέσαμε 6 προσφυγές επί των πρωτοβάθμιων αρνητικών αποφάσεων, ώστε να επανακριθούν τα αιτήματα ασύλου των 4 Τούρκων. Για τους άλλους 2 ζητούμε την ακύρωση των πρωτοβάθμιων διοικητικών αποφάσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου, που διέκοψε αιφνιδίως τις συνεντεύξεις τους, έθεσε τις υποθέσεις τους στο αρχείο και αρνείται να τις ανακαλέσει όλως συμπτωματικά».

Η ίδια ανέφερε ότι οι δύο αυτοί Τούρκοι στρατιωτικοί «ήταν σε υπηρεσία στη βάση της Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντινούπολης το βράδυ του πραξικοπήματος - οπερέτα, γεγονός που τους καθιστά αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκεί και αποδεικνύει πανηγυρικά όχι μόνο τη μη εμπλοκή, αλλά ούτε καν τη μύηση στο πραξικόπημα και των 8 Τούρκων».

Και συνεχίζει: «Οι αυθαίρετοι έγγραφοι ισχυρισμοί των κρατικών υπαλλήλων για αποκλεισμό των 5 από αυτούς από το καθεστώς του πρόσφυγα λόγω συμμετοχής τους σε τρομοκρατικές πράξεις, χωρίς καν να υφίσταται αίτημα έκδοσής τους από την Τουρκία γιατί έχει επιστραφεί από τις 26 Αυγούστου, είναι ποινικά αξιόλογοι και πολιτικά καθόλου τυχαίοι».

Την ίδια ώρα, σε κοινή δήλωση προχώρησαν και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε εδώ και ένα μήνα ότι θα εκδοθεί ακόμα μια αρνητική πρωτοβάθμια απόφαση για τον 8ο από εμάς σε στιγμή ύποπτη και ειδησεογραφικά πλούσια από άλλες πολιτικές ειδήσεις, για να υποβαθμιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο το αρνητικό περιεχόμενο των αποφάσεων ασύλου μας, έτσι ακριβώς όπως συνέβη και με τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις για τους 7 από εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ