Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σπέρνουν αυταπάτες για να κρατάνε το λαό σε αναμονή

Με παραπομπή στο... 2019, οπότε και κατά τα λεγόμενά του η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το έργο της και θα κριθεί γι' αυτό στις εκλογές, απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε σχόλια ομάδας δημοσιογράφων απ' την ΕΕ, με τους οποίους συναντήθηκε χτες, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό.

«Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε με την ανεργία σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τι έγινε με το θέμα της ύφεσης», ανέφερε και δήλωσε αισιόδοξος.

Είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει αυταπάτες και κλίμα αναμονής στο λαό, να τον πείσει ότι δεν πρέπει να την κρίνει με βάση την αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει εναντίον του για λογαριασμό του κεφαλαίου, αλλά να την κρίνει... μετά από τρία χρόνια και έχοντας ως κριτήριο μάλιστα την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ή την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (αφού αυτό παρουσιάζουν ως «μείωση της ανεργίας»)!

Οι προτεραιότητες του κεφαλαίου...

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη εστιάζουν στην προτεραιότητα του εγχώριου κεφαλαίου για «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη κρατική στήριξη προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αφού παρέθεσε τα αντιλαϊκά επιτεύγματα της κυβέρνησης, κομπάζοντας ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της και αποδίδει από πλευράς εσόδων, κάλεσε τους «θεσμούς» να προχωρήσουν κι εκείνοι στη συζήτηση για διευθέτηση του χρέους.

Αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επανέλαβε χτες στον ίδιο σταθμό πως το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη βάση αυτή, επανέφερε τα περί «εθνικής γραμμής», ενώ διαφήμισε και τις «συμμαχίες» που στήνει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου. «Είναι απαραίτητη μια εθνική γραμμή για τα σοβαρά θέματα, όπως το μεταναστευτικό και το χρέος», δήλωσε, «σε ό,τι αφορά δε τη διευθέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η χώρα έχει αποκτήσει πολλούς συμμάχους και σε αυτό συνηγορεί και η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα».

...και οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντας συνέχεια στην κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ περί «διαχωριστικών γραμμών», η οποία στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση, αναφέρει σε σημείωμά του: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς - δεξιάς (...) ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει (...) Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

Συνεχίζοντας τον αποπροσανατολισμό των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από την πραγματική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα συμφέροντα του λαού, το κυβερνητικό σημείωμα ισχυρίζεται ότι οι σημερινές διαχωριστικές γραμμές βρίσκονται ανάμεσα «σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν, σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της, σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν»...

Συνάντηση Τσίπρα - Σκουρλέτη

Με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη, συναντήθηκε χτες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν μετά τις «διαφοροποιήσεις» του πρώτου το προηγούμενο διάστημα και τη μη συμπερίληψή του στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά και στον επικείμενο ανασχηματισμό, ο Π. Σκουρλέτης φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν τον ενδιαφέρει το υπουργείο αν αποσπαστεί απ' αυτό η Ενέργεια.

Με δήλωσή του χτες βράδυ, ο ίδιος χαρακτηρίζει ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές τα όσα περιλαμβάνονται σε χτεσινά δημοσιεύματα, τα αποδίδει στους αντιπάλους της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια κάνει αναφορές στη «συλλογικότητα», το «ηθικό πλεονέκτημα» και την «κουλτούρα διαλόγου» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την «πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων» στο πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ