Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάζουν χέρι και στα απομεινάρια της Πρόνοιας

Την προσπάθεια κυβέρνησης - κουαρτέτου να πετσοκόψουν κι άλλο τα ελάχιστα κονδύλια που έχουν απομείνει για τα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το πλαίσιο του "εξορθολογισμού" των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που προτείνει στην κυβέρνηση η Παγκόσμια Τράπεζα, αποτελεί στην ουσία κατάργηση όλων των επιδομάτων που σήμερα ανακουφίζουν την εργατική οικογένεια, με πόρους που προέρχονται από τις κρατήσεις και τον ιδρώτα τον εργαζομένων.

Η θέση αυτή βρίσκεται στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πρόταση για το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", με βάση το οποίο πετσοκόβονται χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων. Στην πραγματικότητα και με τη μέθοδο του "μίξερ" προσπαθούν να καταργήσουν κοινωνικές παροχές ανέργων, οικογενειακά επιδόματα, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα επιδόματα θέρμανσης, να βάλουν χέρι στη ζωή και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν απόφαση για πανελλαδική - πανεργατική γενική απεργία στις 24 Νοέμβρη. Δεν θα παραδώσουμε τη ζωή μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να βάλουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ