Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 2 Νοέμβρη

Μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και του λαϊκού εισοδήματος οργανώνουν την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και 52 εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, καθώς και τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ είναι 67.566, ενώ χιλιάδες ακόμα δεν καταγράφονται πουθενά. Από το σύνολο των ανέργων κοντά στο 90% δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα ανεργίας των 361 ευρώ. Παράλληλα, η σφοδρή κυβερνητική επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρών επιχειρηματιών έχει οξύνει στο έπακρο τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μην μπορούν, πλέον, να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης και πολλοί να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και θέρμανση, ενώ κινδυνεύουν από εξώσεις και πλειστηριασμούς.

Στο κάλεσμά του προς τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής το ΕΚΛ επισημαίνει: «Δεν πάει άλλο! Τώρα πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, με οργάνωση στα σωματεία και τους συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές, με τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν στους αγρότες οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων τονίζοντας ότι η συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργατοϋπαλλήλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ