Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι λαοί πληρώνουν πανάκριβα τους σφοδρούς ανταγωνισμούς των μονοπωλίων

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και απάντηση στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του σοσιαλδημοκράτη προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς

Από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Eurokinissi

Από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Στη συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 - 21 Οκτώβρη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρενέβη χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ απάντησε στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του σοσιαλδημοκράτη προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, που επιβεβαίωσε ότι ο αντικομμουνισμός συνιστά «γραμμή» της ΕΕ.

Ο Μ. Σουλτς, αναφερόμενος στο αντεπαναστατικό πραξικόπημα στην Ουγγαρία το 1956, επιδόθηκε σε ανιστόρητη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, συκοφαντώντας τη Σοβιετική Ενωση και τις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, καθώς και τις τεράστιες κατακτήσεις των εργαζομένων στις χώρες αυτές.

Αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα, χαρακτήρισε το ένοπλο αντεπαναστατικό πραξικόπημα «επανάσταση ενάντια στη σοβιετική δικτατορία», επιχειρώντας να εμφανίσει την Ουγγαρία υπό «σοβιετική κατοχή». Συνιστά πραγματικά θράσος να τολμούν οι πολιτικοί εκφραστές των μονοπωλίων να εμφανιστούν ως «υπερασπιστές» της ελευθερίας, την ίδια στιγμή που πρωτοστατούν στις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές, στην απαγόρευση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των συμβόλων τους, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης, με τη στήριξη της ΕΕ, σε μια σειρά από κράτη - μέλη της.

Ο ουγγρικός λαός μπορεί να συγκρίνει τη ζωή του με βάση τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις της σοσιαλιστικής οικοδόμησης που έχασε και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνει σήμερα, μετά την επικράτηση των αντεπαναστατικών ανατροπών και την καπιταλιστική παλινόρθωση.

Οι προσπάθειες των οργάνων της ΕΕ, του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου να ξαναγράψουν την Ιστορία είναι καταδικασμένες. Η ιστορική αλήθεια είναι μία, αυτή που έγραψαν οι ίδιοι οι λαοί με την πάλη τους. Και θα την ξαναγράψουν με την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης παρά και ενάντια στα αντικομμουνιστικά παραληρήματα.

Η ανατροπή του σοσιαλισμού έφερε φτώχεια και πολέμους

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Κύριε Σουλτς, παρά το αντικομμουνιστικό σας παραλήρημα σήμερα το πρωί για την Ουγγαρία, η Ιστορία δεν ξαναγράφεται.

Τι έφερε η ανατροπή του σοσιαλισμού και των κατακτήσεών του; Ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, δηλαδή καπιταλισμός. Αυτό καταγράφει η Ιστορία σήμερα.

Να γιατί πληρώνουν οι λαοί πανάκριβα τους σφοδρούς ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, που αντανακλώνται και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Να γιατί ΕΕ και ΗΠΑ έβαλαν νέα φωτιά πολέμου στη Μοσούλη για τον έλεγχο της Ενέργειας, που προκαλεί νέα κύματα προσφύγων, εγκλωβισμένων σε άθλιες συνθήκες, με κοινή σας απόφαση.

Είναι επείγουσα ανάγκη η λαϊκή πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η άμεση αποσυμφόρηση των "hot spots", των κέντρων υποδοχής στα ελληνικά νησιά και να επιτραπεί η μεταφορά τους στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Οσον αφορά την "εμπλοκή" της Βαλονίας στη CΕΤΑ, αυτή αφορά στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην επιβολή των προδιαγραφών που εξυπηρετούν τα κέρδη του ευρωενωσιακού κεφαλαίου σε βάρος των ανταγωνιστών του. Είναι αντιπαράθεση για τη μοιρασιά της λείας, που αφορά νέα αντεργατικά μέτρα, παραχωρήσεις κοινωνικών υπηρεσιών στα μονοπώλια, για να δρουν ανεμπόδιστα, τσακίζοντας λαϊκά δικαιώματα στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην προστασία του περιβάλλοντος. Γι' αυτό άλλωστε την CΕΤΑ εγκρίνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι λαοί με την πάλη τους να απορρίψουν καλέσματα διεκδίκησης δήθεν μιας "καλύτερης" ή "διαφανούς" συμφωνίας. Να αγωνιστούν για απόσυρση της CETA, όπως της ΤΤΙΡ και κάθε άλλης αντιδραστικής συμφωνίας, βάζοντας στόχο να ανατρέψουν τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις Ενώσεις τους και το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ