Τετάρτη 15 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΤΗΛΕΠΑΘΗ

Η βασιλομαμά Ελισάβετ της Αγγλίας (109 χρόνων) πάει καλύτερα. Μετά τη μικρή ασθένειά της κι αφού της έγινε μετάγγιση αίματος, γιατί αισθανόταν αδυναμία, και καθυστέρησε γι' αυτό το λόγο τις διακοπές της, προχτές πήγε και παρακολούθησε τελικά αγώνες και στη συνέχεια έφυγε για τη Σκοτία, όπου θα περάσει όλον τον Αύγουστο. Πού τα ξέρουμε όλα αυτά; Μα, μας «ενημέρωσαν» τα κανάλια! Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή είχαμε γράψει για την αρρώστια της την προηγούμενη εβδομάδα και για να μην ανησυχείτε, σας ενημερώνουμε. Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα μείνει ορφανή από μαμά από τα 80 της χρόνια...

***

Ενενήντα χρόνια συμπλήρωσε ο προσκοπισμός στην Ελλάδα και το γεγονός προβλήθηκε και τιμήθηκε δεόντως από κανάλια και δημόσιους παράγοντες... Ποια η προσφορά του προσκοπισμού; Ενα τόσο καλά οργανωμένο σύνολο ήταν μονίμως απόν από τη λαϊκή πάλη, για την ακρίβεια την υπονόμευε! Οχι τα προσκοπάκια, αλλά οι καθοδηγούντες τα προσκοπάκια!

Σου λέει, δεν ασχολούνται (ψέμα με ουρά) με την πολιτική! Αλλά κι έτσι να ήταν, ασχολούνται! Διά της αποχής, άρα στήριξης της κυρίαρχης πολιτικής! Πέρα από το ότι ασχολούνται...

***

ΝΕΤ: Προβάλλετε θαυμάσιες ταινίες για τα ζώα, τα πουλιά, τα αρχαία μνημεία, αλλά και τα βυζαντινά, καθώς και με περιηγήσεις, ξεναγήσεις και άλλα. Αυξήστε, λοιπόν, αυτές τις ταινίες, που προσφέρουν ηρεμία και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις! Βάλτε περισσότερες, αντί να έχετε εκπομπές με τον Λομβέρδο, κυβερνητικά δελτία ειδήσεων, αντικομμουνιστικά ντοκιμαντέρ και κάτι άλλες χαζοεκπομπές! Κάνετε αυτό και το κανάλι θα «στρώσει».


***

Τι σόι μάρκα είναι και τούτος ο Δαυίδ Κόπερφιλντ; Πετάει, εξαφανίζει αγάλματα, τον κόβουν στα δύο με πριόνια και ξαναεμφανίζεται σώος, ενώ τώρα θα εξαφανίσει με τρυκ και τον Παρθενώνα! Διαβολόφατσα πάντως, που πήδησε(;) και απ' τον Νιαγάρα, δίχως (εννοείται) να πάθει το παραμικρό! Καλύτερα πάντως να βλέπουμε τούτον τον αγύρτη - κολπατζή, παρά τα δελτία σας!...

***

Δωδεκαθεϊστές: Εσείς είσαστε πράγματι πιο προσγειωμένοι! Αλλοι ψάχνουν το θεό στ' αστέρια και βάλε... Εσάς τουλάχιστον οι αναζητήσεις δεν ξεπερνούν το ύψος του Ολύμπου... Αιθεροβάμονες και ανόητοι μεν, αλλά και πιο προσγειωμένοι...

***

Ο Αγιος Δημήτριος καμάκωσε (με το ακόντιό του) γυναίκα κι όχι βάρβαρο, όπως λέει η παράδοση της θρησκείας, μας είπαν την Κυριακή το βράδυ οι δημοσιογράφοι του ΣΤΑΡ!

Πώς κι έγινε αυτό; Οχι, δεν έμαθαν καινούρια στοιχεία για το μύθο του Αγίου Δημητρίου (του τροπαιούχου). Απλά αυτό ανακάλυψαν οι χωριανοί και ο παπάς της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου στο χωριό Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας ότι αναπαριστάνουν οι αγιογραφίες που φιλοτέχνησε κάποιος αρχιτέκτονας - αγιογράφος πριν 30 χρόνια για τη συγκεκριμένη εκκλησία! Αντί για βάρβαρο ο αθεόφοβος είχε ζωγραφίσει τον άγιο να μπήγει το δόρυ του σε μια γυναίκα (γυμνή μάλιστα).


***

Βέβαια πώς και το ανακάλυψαν τώρα οι χωριανοί και ο παπάς, μια και είναι όχι μια αλλά τρεις οι αγιογραφίες αυτές; Ενας θεός ξέρει... Πάντως, όπως μας ενημέρωσε ο ιερέας, μέσω του καναλιού πάντα, για να αλλάξουν - που θα αλλάξουν γιατί αλλιώς είναι βλασφημία - και οι τρεις αγιογραφίες κοστίζουν 25 εκατομμύρια!!! Οσοι πιστοί σπεύσατε να συνδράμετε το θεάρεστον έργον της αποκαταστάσεως της φήμης του Αγίου Δημητρίου (και δεν είναι κανένας τυχαίος ο άγιος. Είναι από τους πρωτοκλασάτους, όπως θα έλεγαν και τινες δημοσιογράφοι, στη δημοσιογραφική... γλώσσα)!!!

***

Αντε, αγαπητοί μου τηλέπαθοι, γεια σας και χαρά σας και για σήμερα και καλή ξεκούραση, Δεκαπενταύγουστος γαρ. Ελπίζουμε να μην σας κολάσαμε πολύ, μέρα που είναι. Εμείς, θα είμαστε πάλι μαζί, όχι αύριο, αλλά μεθαύριο Παρασκευή, καθότι ο «Ριζοσπάστης», λόγω της σημερινής αργίας, δε θα κυκλοφορήσει αύριο. Μέχρι τότε να 'στε όλοι καλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ