Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί μπορούν να νικήσουν, οργανωμένοι, αποφασισμένοι, μαχητικοί

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Με εκδήλωση στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και πορεία προς το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της πόλης, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τίμησε την Κυριακή τα «72 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ. Οπως είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, «η απελευθέρωση - της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου, της Θεσσαλονίκης στις 30 Οκτωβρίου - ήταν νίκη του λαού μας, δικαίωση των αγώνων του. Πιστοποιεί ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν, οργανωμένοι, αποφασισμένοι, μαχητικοί. Το ΚΚΕ οργάνωσε και οργανώνει, ενέπνευσε και εμπνέει τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους λαούς και τους οδηγεί σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή την προοπτική. Ετσι έγινε τότε, έτσι θα ξαναγίνει αύριο, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να χαθεί στο βάθος του ιστορικού χρόνου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οι πόλεμοι και όλα τα εγκλήματα που εκπορεύονται από τη συνθήκη αυτή.

Ας λυσσάνε όσο θέλουνε οι μαύροι κονδυλοφόροι. Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!».

Προηγήθηκε προβολή βίντεο, με αρχειακό υλικό που επιμελήθηκε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και παρουσίαζε ντοκουμέντα από την εισβολή των Γερμανών κατακτητών, από τις μέρες της Κατοχής, από τις μέρες της Αντίστασης και από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία προς το μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

  • Ρεπορτάζ από την εκδήλωση και την ομιλία του Γ. Μαργαρίτη θα φιλοξενηθεί στο τετρασέλιδο του «Ριζοσπάστη» «Κομματική Ζωή και Δράση» την ερχόμενη Παρασκευή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ