Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στη Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Οι μαθητές και στις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα ξεσηκωμού δεκάδων σχολείων και έκαναν χτες μαχητικές κινητοποιήσεις.

Στην Πάτρα, εκατοντάδες μαθητές από το 4ο Λύκειο, το Λύκειο Βραχνέικων, Δεμένικων, από το 4ο ΕΠΑΛ, το Μουσικό Λύκειο και τα 11ο, 12ο, 10ο, 17ο, 13ο, 2ο, 20ό Γυμνάσιο, έκαναν κατάληψη στα σχολεία τους και συναντήθηκαν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολούθησε διαδήλωση όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία, διεκδίκησης χρηματοδότησης, καθηγητών, κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των μαθητών. Η διαδήλωση κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου οι μαθητές παρέδωσαν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Μετά το συλλαλητήριο συγκροτήθηκε Συντονιστικό Αγώνα των Σχολείων της Πάτρας, το οποίο αποφάσισε κλιμάκωση της δράσης μέσα στα σχολεία, με κάλεσμα για νέο μαθητικό συλλαλητήριο στις 8 Δεκέμβρη.

Στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, αντίστοιχα, διαδήλωσαν δυναμικά εκατοντάδες μαθητές από δεκάδες σχολεία του νομού.

Σε νησιά του Ιονίου

Στη Ζάκυνθο μαθητές από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της πόλης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μαζί με την τοπική ΕΛΜΕ.

Στο Αργοστόλι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών από το Αργοστόλι και τη Σάμη στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι μαθητές συντόνισαν τη δράση τους για επόμενες μαθητικές κινητοποιήσεις στις 8 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ